Čemu služi AUX ulaz pored upaljača?

Cutac

Prèkaroš
Taj dio kužim, ali zanimalo me u što se ukapča. Ali vidim na slikama na jednom oglasu na eBayu da se ukapča tamo gdje i tvornički AUX.
Prijatelj kupuje C4 pa me pitao još davno jel se to može ugraditi. Super što nije komplicirano.

Pavel, izvadi radio i pogledaj iza, možda imaš konektor za USB pa ti je dovoljno uzeti kabel ili kombiniranu utičnicu kao na c4 pa ju negdje montiraš.
A čudno da nemaš niti AUX :confused:

Pavel

Lepi™
Malo spamam temu, s obzirom da nemam C4 ali sve je to tu negdje. :D

Pavel, izvadi radio i pogledaj iza, možda imaš konektor za USB pa ti je dovoljno uzeti kabel ili kombiniranu utičnicu kao na c4 pa ju negdje montiraš.
A čudno da nemaš niti AUX
Ne, Confort paket opreme je bio takav da je dolazio samo sa CD/MP3. Ja sam očekivao da ću dobiti barem USB ili AUX još jer znam da ako se uzme Exclusive (navigacija), da je to obično značilo gubitak USB-a. Naime u kombinacijama sa navigacijom, isključivala se opcija USB-Boxa. No ja nemam baš ništa. U naslonu za ruku, ništa.

Ako imaš RD4, imaš 2 jednostavne opcije...

Ako ne želiš ništa bušit, nego samo dat nekome da ti ubaci AUX kabel, koji će na kraju imat stereo bananicu za prikačit bilo kakav player, ili mobitel, koja može bi provučena do nekog pretinca, i sa kompom (lexia?) uključi AUX u izborniku, onda ovo...
Mislim da imam RD4, provjerim pa javim. Iskreno, nakon Hyundaia sa Audio CD mogućnostima, radovao sam se MP3 CD. Ali neda mi se svako malo snimat CD-e pa to je ubitačno. AUX, USB čak i MicroSD prihvaćam široke ruke.

Nego, jedno ovak pitanje, kako da provjerim kompatibilnost uređaja? Znam da C5 II ima nekoliko različitih vrsta radio uređaja. I sad recimo ja odlučim izvadit trenutni van, mogu kao u VW grupi, bilo koji drugi ubacit iz C5 II ili ipak imaju neke cake?

Inače, frend me nagovarao na ovaj FM transmitter ali nisam fan toga.

vborovic

C5 modifikator
Nema nikakvih caka, jedino je pitanje (u slučaju navigacija), da li moraš mijenjati i ekran ili ne ... postoje 3 osnovna nav ekrana (niža rezolucija, viša rezolucija i najnoviji touchscreen) ... a ako moraš mijenjati ekran, onda moraš mijenjati i cijelu plastičnu konzolu oko ekrana (onaj cijeli dio koji se proteže do suvozača) ... kod radio uređaja, postoje podvrste ekrana, ali bi u osnovi svi trebali moći prikazivati istu "sliku" ...

Pavel

Lepi™
Nema nikakvih caka, jedino je pitanje (u slučaju navigacija), da li moraš mijenjati i ekran ili ne ... postoje 3 osnovna nav ekrana (niža rezolucija, viša rezolucija i najnoviji touchscreen) ... a ako moraš mijenjati ekran, onda moraš mijenjati i cijelu plastičnu konzolu oko ekrana (onaj cijeli dio koji se proteže do suvozača) ... kod radio uređaja, postoje podvrste ekrana, ali bi u osnovi svi trebali moći prikazivati istu "sliku" ...
I jedno offtopic pitanje, osim eBaya, jel postoji neka stranica na kojoj mogu pogledati cijene raznih dijelova za C5? Općenito za Citroen? Da ne moram za svaku glupost gnjavit ljude po forumu ili zvati Citroen. Recimo želim promijeniti prednja sjedala da imaju i opciju grijanja (karikiram). Gdje okvirno da provjerim cijenu?

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
eBay :D Teško ti je za tako neke rijeđe dijelove... ukucaj kataloški broj u gugl pa vidi što će ti izbacit. Za klasične djelove možeš tražiti preko autokreša ili rerervniavtodeli24 cijene.

Pavel

Lepi™
Sretno s time ...
Ma to sam lupio. :D Od grijanih površina i elemenata jedino mi grijanje volana ima smisla zimi, sve ostalo je njah.

Općenito me zanimalo tipa, one kromirane lajsne za koje si mi rekao i cijene, pa navigacija, pa ne znam..Općenito dodatna oprema koja može biti naknadno ugrađena, kako bi se cijene vrtile. Mislio sam da ima neki katalog dodatne opreme s cijenama pa se orijentiram.

vborovic

C5 modifikator
Dodatna oprema i "ostala oprema" nije baš isto ... jedino od "dodatne opreme", prema katalogu dodatne opreme što sam ja nabavio su originalni gumeni tepisi, krovni nosač, kada u prtljažniku i zavjesice iza kotača ... sve ostalo što sam na autu odrađivao, uključujući lajsne, navigaciju i hrpu drugih stvari nije dodatna oprema, nego dijelovi po katalogu za vozilo (ne može ih se čak ni tumačiti kao rezervi dijelovi, to je opet posebna kategorija) ... sve navedeno ima svoj kat.br. (tipa 1234 A5, odnosno revizijski kodeli pr. 98 765 42 789), i najčešće ćeš preko google-a naletjeti na njemačko-nizozemsko-ruske stranice koje će ti izvuči taj kat. br. i cijenu u nekoj valuti ... naravno, cijene i kod njih variraju od-do, ali okvirno se može procijeniti koliko košta nešto ... britanci koriste service.citroen.com i njima sustav izvlači cijene do u zarez, jer je tako povezan njihov PSA sustav na razini države i privatnih korisnika tog online servisa ... kod nas takvu cjenocnu preciznost jedino vide ovlašteni prodavači koji imaju pristup tom maloprodajnom dijelu

Na vrh