Alat za centriranje lamele

nemo26

C5 X7 2.0 HDI 140 FAP
Pzdrav, idemo mjenjati prijatelju kvacilo, treba nam hitno dimenzija trna za centriranje lamele idemo kod tokara izradit, ja sam svoju negdje zagubio. Radi se o motoru dw10bted4 2.0 hdi, 140 ks, fap, mjenjac je ml6c, sac kvacilo. Znaci ako netko ima alat da da tocne dimenzije za izradu istog. Hvala puno.

Hrvoje Marin

Active member
[ame="https://www.youtube.com/watch?v=Eg7snxc7afM"]video[/ame]

"My dad made it for me.
It`s not perfect but works great. The dim. are in 3 steps:
1: 21,5mm diameter x 31mm long 2. 18mm diameter x 20mm long 3. 16mm diameter x 20 mm long.
Hope this will be useful. You can use duct tape if you think it`s not tight enough."

nemo26

C5 X7 2.0 HDI 140 FAP
Evo samo da javim da je mjenjanje kvacila zavrseno, gornji alat je odlicno odradio svoj dio posla. Samo mala napomena ako se netko odluci sam mjenjati kavacilo, naime ovo kvacilo je zamjenjeno nakon niti 60000 tkm??? Razlog, prilikom ugradnje nije koristen alat za sabijanje korpe kvacila i doslo je do aktivacije mehanizma za samopodesavanje. Za ovu vrstu kvacila obavezno koristiti poseban alat za montazu inace cete ga opet brzo mjenjati.

nemo26

C5 X7 2.0 HDI 140 FAP
Nije tvornicka greska nego majstor koji je to prije mijenjao nije imao alat za sabijanje korpe kvacila i na korpi se aktivirao mehanizam za samopodesavanje i lamela je proklizala puuuuno prije vremena. Ja kad sam razmontirao kvacilo vidio sam da lamela uopce nije puno potrosena a svejedno klize. Tad sam vidio da je mehanizam na korpi aktiviran. Postoji alat za ponovno vracanje tog mehanizma u pocetni polozaj, al previse je to posla za pokusavat da li ce uspijet.

Na vrh