Imam citroen C 5 2009 godina 103 KW 2.0 HDi motor. U vožnji mi jednostavno izgubi vuču upali mi se ESP greška i inda napiše Anti polution system fault, te ostane goriti ona žuta lampica kao slavina. Nekad mi se jednostavno dogodi da se ugasi pri bilo kojoj brzini, i samo svjetli lampica od akumulatora. Tada ga ugasim sačekam 2-3 minute i opet radi ko da ništa nije bilo. Samo sad se češće događa. e sad: u servisi su mi poništili greške (kažu da ih je dosta bilo) i tada radi 20 dana normalno i onda opet iznova. Provjeravali su tekućinu aditiva u FAP filteru kžu da je ima negdje oko 1,3 l. Može li mi ko pomoći da me savjetuje šta da servisiram. Ne bi htio porpavljanje sa metodom pokušaja i pogreške, tj možda fali aditiva, možda je FAP filter, možda nekakav senzor i sl. Jedan majstor mi kaže da je siguran da se radi i EGR ventilu i da njega treba zamjeniti kao da se on zanečisti od našeg goriva. On ga je kao jednom čistio i opet bilo u redu 20-ak dana i sad se opet javlja isti problem i sad mi kaže da ga moram promjeniti. po pričanju onih koji imaju ili peugot i slične kvarove, kažu da kad fali tekućine - aditiva auto gubi na snazi i da ne može preko 2000 obrtaja. Kod mene auto normalno ubrzava dok jednostavno ne izgubi struju. Pored toga promjenio sam u servisu i filtere zraka, i filter nafte, te sad sam najbliže mjenjanju tog EGR ventila a ne bi ga mijenjao ako nije on.
Ako neko zna neko neka pomaže.
Ako neko zna neko neka pomaže.