silvio2202
silvio
Pozdrav, na xantio 1.8i 16v iz 98.g, mi je prilikom mijenjanja akumulatora pala kazaljka brojača okretaja motora, pa me zanima zna li itko kako to vratiti u normalu. Mogu poslati sliku da bude jasnije. Hvala
Kud ti je pala kazaljka?Pozdrav, na xantio 1.8i 16v iz 98.g, mi je prilikom mijenjanja akumulatora pala kazaljka brojača okretaja motora, pa me zanima zna li itko kako to vratiti u normalu. Mogu poslati sliku da bude jasnije. Hvala
Sutra ću uslikati automobil, i ubaciti ga u garažu
Ja sam imao isti problem. Riješio sam ga tako da sam izvadio sat, rastavio ga i kazaljku mehanički vratio u početni položaj. Nije bilo nikakvog zapinjanja ili siljenja. Vijerojatno je problem u samim magnetima u pokazivaču okretaja. Za taj posao mi je trebalo dva sata i nije bilo komplicirano.Ok, skužija san. Sutra ću pokušati riješiti problem. Zahvaljivan
Napravija sam sve kako si reka, ali samo mi se kazaljka od kilometar sata i goriva micala, a ova od okretaja niti milimetar se nije pomakla
Možeš mi malo opisati postupak vađenja sata i"mehaničkog" vraćanja kazaljke?Imam i ja ovaj problem s brojačem okretaja ....pokušao sam i "metodu sa osiguračem" ali ništaJa sam imao isti problem. Riješio sam ga tako da sam izvadio sat, rastavio ga i kazaljku mehanički vratio u početni položaj. Nije bilo nikakvog zapinjanja ili siljenja. Vijerojatno je problem u samim magnetima u pokazivaču okretaja. Za taj posao mi je trebalo dva sata i nije bilo komplicirano.
E ak je to onda to nije niki problem, to se rješi za dvije minute bez raskapanja i vađenja sata. Probuši se rupica na zaštitnoj plastici u gornjem ili doljnjem desnom ćošku 1-1.5 mm i tankom čeličnom žičicom se vrati cajger ili kazaljka.Kazaljka broja okretaja može otići do kraja u slučaju povišenog napona na ulazu instrumenta (recimo kod paljenja s kablovima, lošeg spoja na regleru ili sl.). Sama kazaljka tj. instrument nema oprugu pa ga nema što vratiti u početni položaj, a sila teža ju drži u najnižem položaju.
Važna je volja, kasni mjesec i pol al eto napisao je.:grin:covjek je umro dosad
Udavio se u lampicama.covjek je umro dosad