C4 II 2011 1.6 e-hdi Exclusive automatic 84kw s&s par pitanja

Spawn93

New member
Pozdrav.
Kupio sam ajmoreći na "neviđeno" navedeni auto za povoljno plus neki dug riješio itd.
Nije skroz na neviđeno ,ali dosta toga jest. Npr auto pali iz prve, automatic mjenjač (robot) radi odlično,ne trese,miran motor, na vecim brzinama od cca 14o osjetim da mrvicu trese samo kad kočim,estetski ima par ogrebotina ,unutrasnjost je doslovno kao nova koža alcantara,navigacija rt6,senzor mrtvog kuta itd itd ,220000tkm,uglavnom za potrebe zene vise nego dovoljno pogotovo za onoliko koliko sam platio. Trazio sam joj automatika manjeg i jeftino vec dosta dugo i kad je uletio ovaj nije mi se vise dalo trazit. Ona sretna ja sretan. ALi,uvijek je ali, nako sto meho sredi ono sto treba mehanicki, selene,krajnik amortizere itd itd,ostaje mi elektronika koja me buni.
Naime sredisnji ekran porikazuje samo 3 crtice i kmh i kad udjem u auto pokaze da je nemoguce ocitati podatke o razini ulja i to je to. Lijevi sat pokazuje brzine,desni km trip u ukupnu km,ali srednji bi trebao pokazati svasta nesto. Meho kaze da je na brzinu vidio u diagboxu da je greska u smislus da je konfig pogresan i pokazuje samo to i naravno upaljen airbag kao i na vecini c4 bar jednom u zivotnom vijeku. Kaze da cemo se kasnije zabavljati oko toga,najprije da sredimo mehaniku.Također ne rade neke sitne stvari kao sto je npr safety lock otraga za djecu kad kliknemo na dugmic na vozacevim vratima i slicno. Na samom rt6 verzija sw je 2.21 i pretpostavljam da zato nema HR meni a i biranje jezika je zakljucano po defaultu. Ja sam izvadio konfig preko mirascripta i ukljucio neke stvari ali u pravilu se ne moze ukljuciti nista jer ne prihvaca nista kad stisnem SAVE,pa cak ni jezik. KAd kliknem na opciju da pokaze boartd config pise da nema nista. Ukljucio sam TRIP na glavnom ekranu i pise samo potrosnja 0L ,9999km, 29kmh prosjecna brzina i to se ne mijenja. Navigacija,radio, bt i sve ostalo radi. KAad sam malo procakako po netu nisam bas naisao na takav kvar,pa sam pomislio da je netko od vas vec imao slicna iskustva pa dok cekam da se mehanika sredi i servisira,mozda netko ima vise info. Izvinjavam se na poduzem postu :D
Da nadodam,ima xenon i kad se upali normalno radi onaj autoleveling dolje-gore,dnevna svjetla ne rade,zarulje su ispravne i testirane. Auto ima limiter i tempomat ali klikanjem nisam primjetio nista, sve oistale komande vezane za rt6 na volanu rade,ali one koji bi trebalo biti povezane s"autom" ne rade osim gasenja i paljenja unutarnjih svjetla. Laički,kao da je crko neki board koji upravlja informacijama i nekim kontrolama.
ja
Razmisljao sam jos nesto,da li po vinu mogu vidjeti da li na tom autu tvornicki ide grafički display i onakav monokromatski ili kakav je vec? Pitam jer mi je palo na pamet da nije mozda mijenjana tabla sa satovima i stavljena novija koja se ne da ili nije dobro isprogramirana.

Posljednje uređivanje:

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Azuriraj RT6 pa vidi hoce li rešiti to
Rastavi komande na vozacevim vratima, proveri dugme za child lock. Malo alufolije na dva tastera čine čuda

Spawn93

New member
Sto se tice azuriranja,ako je slucajnoi nesto crklo sto povezuje rt6 i ostatak i sto uzrokuje ovo,moze li da crkne jos nesto ili da ne prođe update uopće ili prođe samo pola pa napravim jos veci problem ili ubijem nesto? Postoji li uopce sansa da rt6 i njegov sw bude kriv za gore navedene probleme? Pitam da ne zeznem nesto onda ga moras slepat do servisa :D. Plus citam da se moze zeznut nekakva kalibracuja zvuku za pozive itd.Sto se dugmica tice, hvala na savjetu,probat cu.

Na vrh