C4 II ključ daljinski problem

yago

New member
pozdrav svima,Citroen c4 II kako ponovno programirati ključ na daljinski, otvara i zatvara vrata ali ne upali auto, zapišti neki zvuk i napiše poruku na displayu- service.
Išao sam prema autu i ispao mi je iz ruke,ništa strašno i nakon toga problem. Sa rezervnim ključem sam ga normalno upalio.
Može li se ovo srediti?

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Treba ga otvoriti, na ploci ili tu gde se kljuc unutar kućišta zavrsava postoji mali deo koji kaze imobilajzeru da je to ispravan kljuc. Otvori ga i pogledaj da se nije nesto pomerilo mozda.

yago

New member
Treba ga otvoriti, na ploci ili tu gde se kljuc unutar kućišta zavrsava postoji mali deo koji kaze imobilajzeru da je to ispravan kljuc. Otvori ga i pogledaj da se nije nesto pomerilo mozda.
Otvorio sam ,sve izgleda ok, baterija je na 3.15 volti šta je mislim ok.

yago

New member
Otvorio sam ,sve izgleda ok, baterija je na 3.15 volti šta je mislim ok.
Šta triba, samo taknit lemon kontakte njegove?
Vjerovatno se imobilajzer čip odlemio.
Odlemio se s jedne strane

Ali s druge je strane chip gdje taknuti lem

Ali s druge je strane chip gdje taknuti lem
Desna strana
Odmah ispod desnog crnog kraja je odvojen, jel to onda pukla veza jel pretpostavljan da mu je spoj ove nožice malo desno... Može li se spojiti ili je ovo za kupi drugi...

Prilozi

Posljednje uređivanje:

Milosh

Test
Da, tu gdje je odlemljen treba ga ponovo zalemiti. Da li se može lemilicom ili mora duvaljka nisam siguran, ne mogu dovoljno dobro vidjeti na slikama. Najbolje odnesi u neki servis da ti to samo zaleme (odnesi samo ploču i reci gdje je problem, biće i brže i jeftinije).

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
To moze da ti sredi servis za mobilne, mozda i ključar koji radi aute. Kao sto je Miloš napisao vec, pištolj za smd lemljenje, posao od 2 minut.

yago

New member
Ali gdje će ući lemilicom, s druge strane je čip, bočno možda? I ako se zalemi da li će tribati kodirati ? Hvala

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Ne treba kodirati, samo se fizički odvojilo. Treba ti toplotni pistolj za lemljenje, jer se ne moze lemilicom priči. Takođe i kalaj koji se topi na sto nizoj temperaturu

Na vrh