Pozdrav svima. Imam vozilo iz naslova 11/2010, koji je uredno održavan, lagano i nježno vožen i u ove 2,5 godine je prešao 27000km. Danas se upalila ona narandžasta lampica uz poruku engine fault. repair needed. I tako sam poslao suprugu na servis, jer sam bio na terenu. Sa servisa mi javlja da su dijagnostikom utvrdili da su obje lambda sonde neispravne. Ceh nekih 3500kn. Inače imam povjerenja u svoj servis, ali da obje sonde odjednom otkažu, nakon tako malo kilometara i vremena i zašto? Nije mi jasno. Bilo bi mi drago ako bi se netko uključio u raspravu sa svojim mišljenjem i iskustvom. Koliko sam mogao pročitati, očekivani životni vijek originalne Bosch sonde je 120tkm. Osim toga sonda sama od sebe neće tako lako krepati, nego je uvijek za to zadužen neki problem koji prethodi oštećenju sonde. Sutra idem ja na servis po detaljnije pojašnjenje, ali molim i vas za pokoju riječ. Inače auto ide bez problema, a kada je hladan znao bi na sekundu zatrzati, ali odmah nastavi dalje kao da se ništa nije dogodilo.