C4 trese se...

gile.ze

New member
Pozdrav... Vlasnik sam C4 2015... 1.6 ehdi. Auto trese pri ubrzanjima od nekih 75kmh pa odprilike 130kmh Sve se desava u 4, 5 i 6 brzina Cim pustim gas smiri se, pritisak na gas pocinje opet.. Auto je komplet pregledano i ustanovljeno je da je losa desna poluosovina, koja je u kompletu promijenjena. I malo je bolje snjenom promjenom jer se prije tresao odmah u startu, ali i dalje ima...

gile.ze

New member
Znam pricu losih guma ili losih felgi... Ovo je bas blesavo... Vozis npr 90 i das gas...trese se, pustis gas sve ok das gas opet... Malo mi je poznata prica jer sam prije par godina vozio Citroen Jumpy koji sam nesretnim slucajem pri poledici kucnuo u ivicnjak i nakon toga poceo je isto ovo sto sad imam na C4 ali tada je zamjenjena poluosovina i sve je bilo OK.. Ne znam jedino jos lijevu kratku promijeniti ali sam negdje citao Xsara kod nekog je imala isti problem nakon cega je vlasnik sve izmjenio i nije rijesio problem osim izmjene desne poluosovine s kojom je rijesio problem

gile.ze

New member
Nosači motora?
Razmisljali danas majstor i ja o nosacima,, ono da ne povjerujes u to ali da vidim sta ce ekipa reci, a nosaci ce ici na provjeru
Morti zvuči glupo, al dal si šerafe kotača proveril? Stegnuti dobro?
Isao sam bas na voznju Tuzla Essen Tuzla i prije polaska bio je na pregledu i svi su odvrnuti pa ponovo zavrnuti da nebi bilo problem ako bi bilo defekt... Inace ovaj dio BiH i nema auto ceste za probati a na magistralnoj mogu samo dobiti blic :D i tako na ovom putu sam osjetio ovo ludilo...

Cutac

Prèkaroš
Ja bih rekao da je poluosovina ili, u gorem slučaju, ležaj u getribi.
Nosači motora bi lupali, ali ne vjerujem da bi treslo dok si na gasu. Ima kontinuirani ili veći moment (osim ako je motor u problemu), ne vidim zašto bi tresao.

gile.ze

New member
Ja bih rekao da je poluosovina ili, u gorem slučaju, ležaj u getribi.
Nosači motora bi lupali, ali ne vjerujem da bi treslo dok si na gasu. Ima kontinuirani ili veći moment (osim ako je motor u problemu), ne vidim zašto bi tresao.
Brzine preko 130 ne trese stoga mislim da je motor ok jer to nije trzanje nego ljuljanje lijevo desno ali ono kratko i cim ubrzam pustim gas on kao nov 😊 Cim gas trese... Mislim da je bilo lagano udaren jer sam mjenjao desnu poluosovinu i peglao desnu felgu pa samim tim nesto u mjenjacu... 🥴

gile.ze

New member
Original?

Da je nosač motora, lupao/lupio bi i na puštanju gasa.

Ali ako je udaren, pitaj boga šta sve može biti.
Nije pomotan, mislim da je imao neku vulkansku rupu cim je.felga bila malo uvijena... Inace drzi pravac ne dere gume. Bas ono lijep autic... Vec sam gore napomenuo da sam.ja licno imao problem sa Citroen Jumpy kada me povuklo na ledu u ivicnjak i tad je Jumpy tresao ali nesto se ne mogu sjetiti da li je samo poluosovina ili cak i lezaj

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Moze biti i do točkova, na Renault forumu neko uzeo aftermarket tockove i precnik otvora je bio pogresan. Gume balansirane, ali dzabe, treslo mu. Neadekvatna felna u tom slucaju

gile.ze

New member
Moze biti i do točkova, na Renault forumu neko uzeo aftermarket tockove i precnik otvora je bio pogresan. Gume balansirane, ali dzabe, treslo mu. Neadekvatna felna u tom slucaju
Imam originalne citroen i naknadno i pezo felge a inace gume i felge specificno tresu na odredjenim brzinama, kod mene samo kad ubrzavam

Na vrh