Citrać by '''ivan222''

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
ovisi gdje je probilo, ako uopće je... uostalom, ne znači da će pomiješati vodu i ulje...
tak da ti je to bolje ne popravljat i izbjegnuti otvaranje motora ako baš baš nema potrebe odnosno promjene u radu ili razine tekućina
Napravit ću to, ako ništa preventivno. Ovaj motor je poznat po popuštanju dihtunga, i to već i na duplo manjoj kilometraži nego mojoj.
Tako da mislim da sam dosta i dogurao :grin: Izvana je polako sve više i više slinav, rashladna je smeđa i masna... mislim da bi previše riskirao ako bi taj problem na dugoročno ignorirao.
Mirnije ću spavat kad bude mehanički tip top, a i bit će više love i vremena za gluposti na autu u vlastitoj režiji, koje sam trenutno zanemario.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Krivo smo procijenili i ostale su viška :D

Uglavnom ovjes i kočnice su kompletno ponovno složeni i presloženi, još su i zadnji ležajevi kotača zamjenjeni. Mir i tišina opet vladaju u vožnji. :cool:

Sljedeće na redu dihtunzi... al otom potom

charllie

Active member
Ja ti zelim da gremlincici napuste auto inace i ja sam nekad svog ljubimca Xm-a previse mazio,miselinke gume ,total quarz 9000 ulje svaku sitnicu popravljao doknisam progledao,pa auto je samo prijevozno sredstvo, ponekad ugodno za uzivanje sredstvo, al skuzis da mores uzivat i szenom ili deckom ili u vinu pa te vise auto tolko ne muci.Kupil sam si gorice I Xantiu karavana zbog golemog prostora te sam jos vise uzivljijeniji al sad mi fale cajti za ljencarenje.To ti je zivot, zato sinek fuckas auto.:whistling: Opusti se i uzivaj.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Jako lijepo.. al drugi život je to za mene. Ne interesiraju me ni žena ni djeca ni vino :) auto je još uvijek iznad njih na listi.

Al sve će doć na svoj red s godinama ;)

d3000

New member
Naručio sam si papučice kakve ti imaš.
Stigle su jučer i danas sam krenuo da ču ih montirati.
I kad ono, papučice su dosta manje od ovih pedala.
Meni bi to izgledalo smiješno da to montiram gore.
Guma od original pedala je veća za cm sa gornje i donje strane.
Ne vidim dobro tvoju sliku ali tebi to izgleda idealno.
Brijem da ću ih staviti u oglas :(

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Napisao sam odmah da su malo dugačije :D Tj. za za 206icu. Neznam zašto, ali u trenutku kad sam ja kupovao, za Citroen su bile tri put skuplje.

Ako ti se neda za*ebavat sa pripasivanjem, probaj prodat na Pug forumu.

Ali stvarno nije problem ako imaš malo volje ;) Ja sam ih složio da se na dnu rubovi poklapaju i fiksirao ih. Malo su šire i jednako zaobljene, tako da su lijepo sjele. Nitko tko je gledao do sad nije primjetio ovu plastiku što malo viri. A bogami niti ja ne primjetim nikako.
Na autu su evo godinu dana, sve na svojem mjestu još uvijek...

I da nisu samo estetika... osjeti se razlika kad sa mokrim tenisicama (kiša) vozim, nema klizanja :D

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Nikad mi se nije još to desilo :)

Ali mi je recimo i malo žao da nemogu petom doć do gasa kad stisnem kočnicu. Ne iz neke potrebe, nego čisto za isprobat :D al nije citrać auto za to hehe

Krky

Lakerski profesionalac
Kod mene je problem kad mi je cipela 46 :D
To mi je bilo super kod stojadina kad nije imal ler, crkaval je u leru..
pa sam sa lijevom nogom kočil i istovremeno pumpal po gasu kaj mi nije krepal na semaforu :D

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Evo odslužio ja nekako bez vozačke, i odmah malo dobio volje oko auta se igrat i oprat ga.

Za početak sam zamjenio rashladnu, evo što me dočekalo:

moram požurit s zamjenom dihtunga.
Ali ulje ne pokazuje nikakve probleme, razina više manje ista, pa pretpostavljam da i nije tako strašno.

Konačno sam pospajao i ovaj ''dock'' za mobitel. Nije još sve estetski dovršeno ali funkcionalno je. Nabodem mobitel i odmah se puni i spojen je na radio. Sa muzikom nema problema, sve normalno svira s mobitela na zvučnicima... nema potrebe za pojačalom...

I gledam lajsne na krovu...sve izbljedjele od sunca, već se poćinju sušit i hrapavit, stvarno ružno. I onda sam se sjetio da imam srebrne folije koja mi ne paše nigdje u unutrašnjost i to je bilo to.

Sutra ću slikat na autu pošto me mrak uhvatio....

krovič. Nije jako upadljivo, al je bolje nego one grdobine prije. Ako mi dosadi ić će u gloss crnu :D

Yukio

Member
kod slike s mobitelom, vidim kako nemaš onu kožu oko ručice mjenjača. Kako to.
Meni ona dosta popucala, htio bi si nabaviti plastiku kao kod krkya

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Nema kože jer sam maknuo sve dok sam se igrao oko ovog.

Inače, i meni je pri vrhu popucala koža, pa sam ju skinuo, i rekao curi da mi skroji isti komad po tome.
Ona je skinula ovaj glavni šav, precrtala oblik na drugi komad kože, izrezala, sašila i spojila to i voila! Ja sam još na dnu izrezao rupe po ovoj plastici i to je to. Sve ko novo :D

Samo šta sam ja uspio strgat ovaj ring iznad naravno. I sad lijeno tražim riješenje.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pošto me struja laganini hebava, zanima me dali bi sa ovim mogao pratit radi alternatora?

Krky

Lakerski profesionalac
Eee zanimljiva stvarčica, videl sam to na ebayu..
Al ti je onda bolje imat stalno uštekan OBD2 i kad sednš u auto mobitel u stalak i imaš sve..
tak sam sad ja sebi složil, 5.5 inca sve ko na dlanu..

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Jbmti nije mi uopće palo napamet provjerit napon preko moba. Baš ću probat danas ;)
A i naručio sam neki multimetar...20 kuna :D valjda će radit

Na vrh