Trči majstoru i reci da to nikad nikome ne napravi, jedan je to napravio pa mu je eksplodirao isparivač, a to da zamijniš moraš vaditi tablu :grin:imam problem na C5 2006,već drugi put punili mi sistem bojom,koja se ne vidi pod UV,,sistem se isprazni za mjesec dana,majstor veli da bi probali dušikom na 25bar,jel to siguran tlak za sistem?
Osim efekta bombe neče ništa postiči sa tim. sa bojom se sigurno otkriva curenje samo treba dobro pregledati cijeli sistem i malo duže sa svih strana pa če se otkriti. Ako nigdje ne pokaziva na dohvatnim mjestima i vidljivim onda lako da je unutar instrument table a onda ti negine skidnje cijele.imam problem na C5 2006,već drugi put punili mi sistem bojom,koja se ne vidi pod UV,,sistem se isprazni za mjesec dana,majstor veli da bi probali dušikom na 25bar,jel to siguran tlak za sistem?
evo bio kod majstora veli da je 99% hladnjak klime,da je ispod table plin bi smrdio,ventilator vuče nečistoče na hladnjak i ispjeskari ga,zamjenski hladnjak 830kn,opet bolje nego da je isparivač...