Mislio sam da mi je početkom godine popio krv kada je rashladna počela nestajati... ali nisam znao što me kasnije čeka.
Uglavnom prvo je počela nestajati tekućina.... prvo litra svakih parsto km, pa se ubrzavalo... no curenje rashladne je relativno lako naći. Skinuo donju zaštitu, malo pričekao i brzo ugledao problem... spoj cijevi i bloka, na slici ispod plave strelce.
Drž nedaj nekako nategnuo kraj cijevi van, napuknut kraj i O gumena brtva. Probao samo sa novom brtvom, ali nije držalo. Znači mora sve novo.
E sad, kaže internet da je to pola sata posla. Možda i je ako imaš dizalicu i 30 godina mehaničarskog iskustva.
Meni se ladno rasteglo na tri dana. Pristup je nikakav, jedva nekako odozdola, iskopčaj i odšaravi sve što možeš, pa polako polugama i molitvom.
Ali malo po malo i riješeno. Nova cijev je gore, do danas antifriz drži.
No pred cca dva tjedna dolazimo do novog problema, zasad neriješivog.
Za sve je kriv moj mali krhki ego i tri nova bemvea na obilaznici. Uglavnom bemveji su uspješno ispraćeni, no rezultat je šuštanje iz motornog prostora.
Prvi dan je bilo nagore, mislio sam da je auspuh napukao, na fleksi cijevi ili negdje... no onda se kroz tri dana stišalo, pa vratilo.
Uglavnom:
-od cca 2000okr., pogotovo pod većim opterećenjem se čuje šuštanje (puhanje) u kabini. Zanimljivo, pod haubom se slabije ili ništa ne čuje.
- (slabo) vidljiv dim pod haubom, smrad u kabini kad se upali ventilacija/klima
-nije izgubio snagu
-ne baca grešku
Bio sam presretan kad sam našao napuknuti auspuh na nosaču točno ispod motora... pravac meštar, 20€ manje iiiiii... ništa. Problem je isti i dalje tu. Možda malo manje dima pod haubom.
Mislim... dimilo je i tu, al to je očito bio odvojen i manji problem.
Tehnički za tjedan dana... u problemu sam