ExOduS442xb
Racing
Pozdrav svima, došlo je vrijeme za mali servis te smo napravili izmjene na mom i na starovom C5. Odlučili smo i njegov 2.7 prebaciti na Motulov 5w40 koji sam ja prošle godine prvi put ubacio. Sad dolazimo do problema, sipali smo 5L i upalili auto na minutu da ga provuče i ugasili. Ostavili ga malo da stoji i međuvremenu vratili plastike i ostalo. Prije idućeg paljenja stari izvadi šipku za kontrolu razine ulje, kad ona suha,nema ulja, sjetim se i odem dat kontakt, kad ono upozorenje "incorrect oil level" i još jedno upozorenje da nema ulja, toga nije bilo prije prvog paljenja. Nakon nekog vremena, ulje se lagano počelo pojavljivati na šipci, auto više nismo palili, ostavili smo ga da vidimo hoće li se sve spustiti u karter. Nakon što je stari izvadio šipku i kad smo vidjeli da nema ulja, mislim da smo obojica bili u pred-infarktnom stanju, samo smo se blijedo i zbunjeno pogledali. Što se moglo dogoditi? Što je uzrok tome? Taj motor je i razvijen za 5w40, ne vjerujem da je "pregusto". Samo da nismo nešto sje*ali...