Greška Airbaga - C5

Koci00

New member
Pozdrav, vozim Citroen C5 2005. godiste i u poslednje vreme imam ovaj problem.
Oterao sam ga na lexiu i ne pokazuje nikakvu grešku, vadio sam konektore ispod sedišta, čistio i vratio i opet isto, takođe sam promenio zatezač pojasa i opet isto. Greška se ne pali konstantno već povremeno ali čim krenem na dužu vožnju pali se i gasi na svakih 5-10 minuta. Pokušao sam i da skinem akumulator na 20 minuta i vratio ga nazad i opet isto. Žice od konektora sam izlepio izolir trakom ali greška jednostavno ne nestaje.
487363590_29238402659106430_6172924413338282853_n.jpg

Koci00

New member
Dijagnostika nije memorisala nikakvu grešku? Si probao zameniti osigurač?
Nikakva greska, znaci to mi se ne pali konstantno. Pali se npr kada vozim na duze relacije, upali se npr sad, pa se ugasi za 5 minuta i onda se za 10 opet upali, pa mi ne pali jedno dva dana pa upali ponovo i sve tako u krug... Nzm da li moze biti do akumulatora, na nekom stranom forumu sam procitao da je covek zamenio akumulator i da mu vise nije izlazilo, tako da stvarno vise ne znam sta da radim. To nikada nije izlazilo, samo iz cistog mira je pocelo.... Kakav osigurac i gde se on nalazi?

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Imao sam slabe akumulatore, nikad ni jednu grešku zbog toga. Gubi ti kontakt definitivno, sad za koje sedište je pitanje. Uspesno sam resavao gubitak kontakta sa wd40.
Ne znam gde je osigurac, imas na internetu šeme za svaki model i godište

Koci00

New member
Imao sam slabe akumulatore, nikad ni jednu grešku zbog toga. Gubi ti kontakt definitivno, sad za koje sedište je pitanje. Uspesno sam resavao gubitak kontakta sa wd40.
Ne znam gde je osigurac, imas na internetu šeme za svaki model i godište
Sigurno gubi negde kontankt na vozacevom sedistu ako je to ali ne znam gde bi mogao da gubi kontakt

dinko1981

Well-known member
Ne mora biti sjedište u pitanju, meni je bio u pitanju konektor senzora udara u štoku na suvozačevoj strani. Može jedan od X konektora, senzora, samih airbagova ali dok ne ostane registrirana točna greška teško ćeš naći uzrok

Koci00

New member
Ne mora biti sjedište u pitanju, meni je bio u pitanju konektor senzora udara u štoku na suvozačevoj strani. Može jedan od X konektora, senzora, samih airbagova ali dok ne ostane registrirana točna greška teško ćeš naći uzrok
I ja msm da je tako dok ne ostane registrovana greska. Necu da se cimam oko toga, pokusao sam sta sam mogao sam, i oterao na dijagnostiku i nije pokazao gresku jer se gasi stalno. Procitao sam na nekom stranom forumu da hoce to da izlazi kada je akumulator pri kraju, sinoc sam stavio akumulator na punjac i punjac je pokazao da je pri praznjenju bio. To je poslednje sto cu da uradim ali cisto sunjam da ce to pomoci. Ako bude pomoglo javicu ovde, ako ne pomogne necu nastavljati da kuckam.

Na vrh