Pozdrav.
Evo konačno sam pronašao vremena da podijelim iskustvo sa gore navedenim problemima i "kvarom" koji je zadesio moj C4
Dakle kao što sam napisao, odjednom u mom C4 je pao brojać servisnog intervala na -100 km, upalila se žuta lampica motora i prilikom paljenja auta uvijek je davalo zvučni signal i na displayu napisalo ANTIPOLUTION FAULTY..
Prvo što sam učinio je bila dijagnostika, nikako ne možete nagađati o čemu se radi bez dijagnostike
.. Bilo je desetak teorija "iskusnih" vozaća ali pokazalo se da nitijedna nije bila točna
...
Dakle dijagnostika je rekla P0420 OBD/DLC Error Code drugim rijećima koncentracija HC ili CO u ispušnoj grani je izvan dozvoljenih granica, a ista upućuje na neispravnost katalizatora ili drugog O2 senzora (lambda sonde).
Na moju sreču radilo se o O2 senzoru jer katalizator je nešto skuplji
...
Provjerom cijena kod više dobavaljaća zaključio sam da se najbolje isplati kupiti istu preko ebay.a.. U HR najjeftinija koju sam ja pronašao 700 i nešto malo više kuna (govorim o novom dijelu) a preko ebaya 44 eura + 5 eur dostava, dakle ukupno 49 eur.. (ako vas brine razlika između prve i druge lambda sonde - nema je - iste su)
Došao je moj dio za 4 radna dana na adresu i ja sav sretan promijenim isti, pobrišem grešku, odmah napravim i servis (bilo je već i vrijeme tj. interval).
Zadovoljstvo je trajalo svega 24 sata (do drugog jutra) kao opet tiiit.. ANTIPOLUTION FOULTY, kilometri na -100, lampica svijetli..
napravio sam ništa
... Opet ista priča - idem na dijagnostiku kao ono greška U1218 !
Razbijam glavu kaj to bi, internet, surfanje... piše Can bus control unit, central electronics.. pobrišem grešku ali priliko startanja motora opet isto...
Već sam bio na rubu da se odvezem u CITROEN servis pa kud puklo da puklo.. kao ono na webu naiđem na "pravilo od 3 minuta" koje napravi soft-reset računala.. I moj C4 nakon paljenja sam izbriše grešku, vrati kilometre intervala na stvarno stanje (u mom slučaju sa -100 na 19800) i lampica više ne svijetli.. Prede ko mačka već 2 tjedna.. Nadam se da če potrajati.
Eto.. pozdravljam vas do sljedeće greške
.