Klima ruži

Tomo84

New member
Pozdrav ljudi,

Imam pitanjce. Kada je klima uključena na nižim okretajima zuji ko da će se raspast. Jel imao tko problema s time? Prije godinu dana na servisu (dok je još bio pod garancijom) sam to spomenuo, rekli su da su digli tlak u pumpi klime (pojma nemam o čemu se radi) i radilo je kao nešto bolje. Èulo se, ali jedva zamjetno, dok radi radio sve ok :)) Al sada kako su došli topliji dani zvuči užas. Pogotovo kad idem s posla u koloni prva/druga. Sad niti nemam garanciju više (fulao za 1000km :/) - što sad? :hm:

zdeslav1967

šofer
Donator foruma
Ne bi se štel pravit pametan, al ja bi se na tvom mestu vrnul natrag u taj servis i tražil da urade kak spada ono kaj nisu dok je bil pod garancijom. Ne smeju ti niš tu naplatit. Ti reklamiraš nešt kaj si već reklamiral dok je bil pod garancijom.

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Možda čuješ ventilator, a možda fali/gubi plina pa vakuum usiše ulje iz kompresora u sustav? :rolleyes:

topolino

Member
kad je klima ukljućena ne može se ćuti lager na remenici ako se ćuje samo u 1 i2 brzini u pitanju je nekaj sa getribom.inaće nisam te skužio jel ti klima hladi ili ne ako te baš zanima o tlakovima razlika mora biti 10bara znaći visoki 12 a niski 2 i onda savršeno hladi.

Automatic

Well-known member
Ako tuli kod ukopčavanja otišao ležaj remenice,meni na c5 imalo takav zvuk ko da će se raspast.Kad smo isprešali ležaj i stavili novi, mir i tišina.Ležaj koji smo isprešali bio ko nov ali zvuk kad je bio na kompresoru očajan.Koštao je 100 kuna u cargo promet ili tak nešto u španskom.

Automatic

Well-known member
Ma nemakoj drugo biti, ja sam mislil da mi bu prednji branik opal koliko je burilo,nije tulil nego baš ko da se bu sve razletilo

nero81

Well-known member
Donator foruma
dane otvaram novu temu posto se tice klime. imam osjecaj da klima bas dobrano tj osjetno oduzima snagu autu. posebno primjetim to kod pretjecanja i kod saltanja u visu brzinu uzbrdo. kao da okretaji padnu jako brzo i treba vise gasa.... kakva su asa iskustva? pitam jer sam cuo da nove klime ne uzimaju puno snage kao nekada.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Na slabijim autima se više osjeti, jbga... pogotovo kad klima ima puno posla. Ja ju znam i isključit prije pretjecanja na Citraću :D

Tomo84

New member
Meni se čini isto da oduzme snage. Btw bio sam u servisu, kažu da je to ruženje normalno :/ A baš nije bio prevruć dan i stvarno se nije jako čulo...

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pretpostavljam ovlašteni? Oni vole reć za pokvarene stvari da su normalne. Probaj nać pravog majstora.

Na vrh