A jesu vaši citrači iz iste serije? jer različite serije imaju različite dimenzije za felne i gume.Evo moji "5 centi" na ovu temu...
Dakle, pitao sam direkt u Citroen Hrvatska za neku drugu dimenziju pneumatika od ove 195/55 R16...
Dobio odgovor da niti jedna druga dimenzija nije homologirana od strane proizvođača za naše vozilo i, stoga, ne možemo stavljati na auto ništa drugo osim toga...
potpisujem:grin:Ja sam svašta sa gumama isprobao, ali na manji index nosivosti ili brzine od tvorničkog nebi išao
znam da za novi c3 su u ponudi u citroenu 16 i 17" kotači a koliko se sječam da je na starijim modelima tvornički išla 15-16"Ja sam kontaktirao Citroen direktno. Oni vele za moj model iz 2009e samo 195/55 R16...
Di si ti dobio informaciju za ove ostale?
Evo pogledaj ovdje za model iz 2009g idu tri felne. 15",16" i 17".Ja sam kontaktirao Citroen direktno. Oni vele za moj model iz 2009e samo 195/55 R16...
Ovo apsolutno nije istina :whistling:Dakle, proizvođač nije homologirao niti jednu drugu dimenziju pneumatika osim 195/55 R16 91T. Provjerom na "Auto data"-i, dobio sam informaciju da to vrijedi za SVAKI model C3 Picassa! Znači sve verzije imaju samo jednu moguću dimenziju... E sad, ako netko u knjižici vozila ima upisanu neku "egzotičnu" dimenziju, onda je to upisano mimo zakona. A ako vas policija ulovi da imate drugu dimenziju od one u knjižici - isključuje vas iz prometa... Pa sad izvolte, kemijajte...
A ispada da ona naljepnica citroen/Michelin Energy Saver nije slučajno na autu... To je jedina guma koja ima te karakteristike... Francuzi za Francuze!
..Govorim o ljetnim gumama.
Zimske su, gle čuda - isto Michelin. Ali Alpine
---UPDATE---
Nisam u Auto Data-i vidio podatak za Picasso modele nakon onog iz 2009-e... Ali, mislim da se ništa bitno (osim prednjih LED-ica ) nije promijenilo u dizajnu/konstrukciji vozila... Tako da mislim da su im i dimenzije pneumatika ostale iste...
alac-gore:A ja imam podatak o ovim homologiranim dimenzijama:
195/60 R15
195/55 R16
205/45 R17
-za sve ostale, tu je atest. Nikakva kemijanja, isključivanja, policije...
Lažu i nemaju pojmaJa sam kontaktirao Citroen direktno. Oni vele za moj model iz 2009e samo 195/55 R16...
alac-gore:Citroen service stranica... ne vjeruj domaćem ovlaštenom Citroenu ni kad darove nosi.
...jedino je možda njima po godištima to drugačije složeno, al idiotizam, pošto je auto kroz godine u suštini ostao isti.
Tko bih rekao da je to tako pametan dečko, imaš piče u Zg:grin:Možda su mislili da na ove 16" felge misliš stavit druge dimenzije guma, pa iz tog razloga i ovakav odgovor