Pozdrav,
Gdje nabaviti cilindre kvačila, osim ovlašteni? I ima tko to na stanju? Zvao sam CIAK i Krešu, uopće nemaju glavni, samo pomoćni, i to SACHS, nema FTE, Krešo 265kn, 329 CIAK.
U ovlaštenom mi je rekao da glavni cilindar dođe 764kn, a pomoćni 422kn, nezz koja marka. Mislim da ću to uzeti.
Pitao sam i za kuplung set novi, veli majstor 9029kn...****te led.
Ugl situacija, vozim se u subotu ujutro laganini, i izlazim iz kružnog toka, stisnem pedalu kuplunga, hoću prebaciti u drugu brzinu i samo je ostala dolje pedala *tup*, baš ju ono zakuca, ostavi me na cesti.
Sva sreća, 20m od parkinga. Zamolio sam čovjeka iza sebe u Golfu IV
da me pomogne odgurati do parkinga i tamo sam ga ostavio, danas ili sutra ujutro idem po njega sa labudicom, HAKom nezz ni sam. Mogu rukom vratiti gore pedalu, ali čim ju probam stisnuti, samo klopi dolje. Pogledao sam ulje kočnica/kuplunga? Posudica je puna. Motor normalno pali, auto je u leru, ne čini mi se da je kuplung bio pri kraju prije toga, ali znalo se čuti tu i tamo po toplijem vremenu i duže vožnje kao cviljenje neko pri stiskanju/otupuštanju pedale, to bi mogao navodno biti potisni ležaj.
Čini mi se po svemu kaj sam proguglao da je do tih cilindara, pa bi krenuo sa zamjenom njih, a tek onda dalje, barem se nadam tomu.
Inače, C4II, 2014., 2.0 HDi, 110kW, cca 193 tkm. DW10CTED4.