Matica poluosovine

Staljinko

New member
Pozdrav drustvo...imam c5,2011, 1.6. Naime prije mjesec dana matica kojom je felga vezana za poluosovinu se odvrnula....majstor je pogledao i rekao da ce dotegnuti i da pratim. Danas opet isto. Dakle to je ona matica na sredini felge. Da li ima ideju sta se desava. Auto vozim 6 godina nikada nije udaran koliko znam

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Kod mene je majstor uradio sa klinom ili necim slicnim napravio rez, da ne moze da se odvrne. Kakve simptome imaš u vožnji? Kako osetis kad se odvrnula?

Staljinko

New member
Kod mene je majstor uradio sa klinom ili necim slicnim napravio rez, da ne moze da se odvrne. Kakve simptome imaš u vožnji? Kako osetis kad se odvrnula?
Prvi put kada se odvrnula vibracija je bila nenormalna kada skrecem. A sada se cuje kao da je guma prazna.

Mrki5

Well-known member
Dakle to je ona matica na sredini felge. Da li ima ideju sta se desava. Auto vozim 6 godina nikada nije udaran koliko znam
Nije to na felni već ide kzor glavčinu. Zteba da ima sigurnosnu maticu sa osiguračem.Screenshot 2024-06-17 at 18-54-45 (2) xsara Picasso drive shaft - YouTube.png
Mora bar da ima osigurač !

Posljednje uređivanje:

Staljinko

New member
Ne znam prosto sam ostao zatecen...u sustini hva Bogu da je sve ok proslo. Ono sto me buni kada pogledam lijevi tocak je vidim nikakav osigurac ovako ba prvu tako da cu morati otici opet majstoru da provjeri i lijevi tocak. Evo stavio sam i slike. Nekako prosto mi je nevjerovatno sta se sve desava sa mastorima. Hvala svima na savjetima.

Prilozi

Na vrh