Evo bilo bi vrijeme i da ja svoj prvi citroen prezentiram
kupljen od prvog vlasnika sa 114000 km, sada sam na cca 120000. Moja prva limuzina i moj prvi citroen.
znao sam za njegove nedostatke te prilikom kupovine, racunao da trebam uloziti dodatno za rijesiti neke sitnice.
Ovaj nema hidro ovjes nego obicne amortizere i vjerojatno je jedan od rijetkih benzinca sa 1,8
Pros:
Vrlo ugodan auto koji ne naganja vozaca da stisne papucicu do kraja jer je sam po sebi veci, tezi, tromiji, ali krajnja brzina mu je bas fino ugodna. Voli autoput i tempomat.
Bezvremenska linija koja ne stari i stalno mami smjesak i poglede, kako vlasnika tako i prolaznika
Potrosnja mi je, bez glume i skrivanja, oko 8L mješovite voznje. Ako vozim 70-80, onda je to oko 5L. Po meni je to cisto realna potrosnja, nit previse nit premalo.
Cons:
Servis je malo problematican jer kolicina elektronike izistkuje vicne servisere, a kao sto sam i iskusio, label "ovlasteni" nista ne znaci, barem po pitanju citroena.
Osim toga, vrlo me zacudilo kada sam saznao da sluzbeni servisi nisu umreženi :wtf: :disgusted:
Koliko sam cuo, plin stvara problem senzora pa se stalno pali lampica motora. Dakle.. preosjetljiva elektronika.
Display multifunkcija je lose kvalitete, od topline uglavnom rikavaju.
Sto sam napravio na autu?
Ukratko cu jer ima vec tema o tome pa da se ne ponavljam.
- Izrada novog kljuca sa daljinskim
- Promjena bobine i svjecica
- Promjena posude sa tekucinom za stakla
- Promjena kontrola stakla na vozackoj strani
- Rjesavanje podizaca stakla na vozacevoj strani
- Nove gume NOKIAN 225/60 R16 WR D4 102V XL
- Rjesavanje curenje struje
- Poliranje u Blackpearlu
- Ugradnja Alpine​ CDE-193BT​ i adapter za kontrole volana
- Stražnji zvučni senzori
Sto jos trebam napraviti po defaultu?
- Iza kotaca mi je lak malo otpao
- Na zadnjem spojleru imam jednu malu paukovu mrezu sa ispucanim lakom
- Vozacev sic ima ostecenu spuzvu od ulaska/izlaska
- Zamjeniti prednju zaruljicu od pozicije, neznam kako se to otvara
- Podesiti mlaz pranja stakla, zna netko kako se to regulira?
Fancy dodaci:
- Narucen je Joying 8" koji cu montirati sa narucenim magnetima
na mjesto gornjeg displaya. Moram viditi jos tocno kako cu i sto cu izvaditi a sto cu zadrzati (pretinac ili display). Trebam struju dovest sa osiguraca.
- Ugraditi bezicno punjenje mobitela. Naruceno i cekam da stigne. Preferiram na magnet ali uzeo sam gumeno rjesenje bez magneta za pocetak (ako ne bude ok, koristit cu na poslu na stolu). Trebam struju dovest sa osiguraca.
- Ljetne neke alu felge... volio bi uzet one sto se okrecu same/inercijom. Ali nisam ih nigdje vidio u HR
- Dodati stražnju wifi kameru (zna netko neku koja se stavlja umjesto jednog svjetla od tablice?)
Toliko od mene za sada. Ako netko ima neki prijedlog ili savijet za ove To do stvari, slobodno savjetujte
kupljen od prvog vlasnika sa 114000 km, sada sam na cca 120000. Moja prva limuzina i moj prvi citroen.
znao sam za njegove nedostatke te prilikom kupovine, racunao da trebam uloziti dodatno za rijesiti neke sitnice.
Ovaj nema hidro ovjes nego obicne amortizere i vjerojatno je jedan od rijetkih benzinca sa 1,8
Pros:
Vrlo ugodan auto koji ne naganja vozaca da stisne papucicu do kraja jer je sam po sebi veci, tezi, tromiji, ali krajnja brzina mu je bas fino ugodna. Voli autoput i tempomat.
Bezvremenska linija koja ne stari i stalno mami smjesak i poglede, kako vlasnika tako i prolaznika
Potrosnja mi je, bez glume i skrivanja, oko 8L mješovite voznje. Ako vozim 70-80, onda je to oko 5L. Po meni je to cisto realna potrosnja, nit previse nit premalo.
Cons:
Servis je malo problematican jer kolicina elektronike izistkuje vicne servisere, a kao sto sam i iskusio, label "ovlasteni" nista ne znaci, barem po pitanju citroena.
Osim toga, vrlo me zacudilo kada sam saznao da sluzbeni servisi nisu umreženi :wtf: :disgusted:
Koliko sam cuo, plin stvara problem senzora pa se stalno pali lampica motora. Dakle.. preosjetljiva elektronika.
Display multifunkcija je lose kvalitete, od topline uglavnom rikavaju.
Sto sam napravio na autu?
Ukratko cu jer ima vec tema o tome pa da se ne ponavljam.
- Izrada novog kljuca sa daljinskim
- Promjena bobine i svjecica
- Promjena posude sa tekucinom za stakla
- Promjena kontrola stakla na vozackoj strani
- Rjesavanje podizaca stakla na vozacevoj strani
- Nove gume NOKIAN 225/60 R16 WR D4 102V XL
- Rjesavanje curenje struje
- Poliranje u Blackpearlu
- Ugradnja Alpine​ CDE-193BT​ i adapter za kontrole volana
- Stražnji zvučni senzori
Sto jos trebam napraviti po defaultu?
- Iza kotaca mi je lak malo otpao
- Na zadnjem spojleru imam jednu malu paukovu mrezu sa ispucanim lakom
- Vozacev sic ima ostecenu spuzvu od ulaska/izlaska
- Zamjeniti prednju zaruljicu od pozicije, neznam kako se to otvara
- Podesiti mlaz pranja stakla, zna netko kako se to regulira?
Fancy dodaci:
- Narucen je Joying 8" koji cu montirati sa narucenim magnetima
na mjesto gornjeg displaya. Moram viditi jos tocno kako cu i sto cu izvaditi a sto cu zadrzati (pretinac ili display). Trebam struju dovest sa osiguraca.
- Ugraditi bezicno punjenje mobitela. Naruceno i cekam da stigne. Preferiram na magnet ali uzeo sam gumeno rjesenje bez magneta za pocetak (ako ne bude ok, koristit cu na poslu na stolu). Trebam struju dovest sa osiguraca.
- Ljetne neke alu felge... volio bi uzet one sto se okrecu same/inercijom. Ali nisam ih nigdje vidio u HR
- Dodati stražnju wifi kameru (zna netko neku koja se stavlja umjesto jednog svjetla od tablice?)
Toliko od mene za sada. Ako netko ima neki prijedlog ili savijet za ove To do stvari, slobodno savjetujte
Posljednje uređivanje: