Meni pak na ax-u obratno ako radi dok stignem na odredište i u istom trenu kad ugasim auto ugasi se i ventilator hladnjaka, što je logično jer kaj bu hladil ak sam zgasil motor hladit če se prirodnim putem sam kad motor više ne radi. No međutim na novijim autima sam primjetil da vetilator puše još neko vrijeme dok ne ohladi vodu u hladnjaku, sve je to da ti prije rikne akumulator, svjesno su to konstruirali u tvornici da se lova obrće. Da navedem jedan isto tako banalni primjer sa kuglama i krajnicima na autu, svi američki auti za američko tržište na istima djelovima imaju ugrađenu mazalicu za podmazivanje pa ti djelovi puno duže traju dok kod nas toga nema osim na strojevima traktorima i slično, zašto? da bi autoindustrija zaradilaPonekad se upali ventilator kad ugasim auto i malo smrdi iz motora
Za kugle jesam jer mi je pričal čovjek koji je u švicarskoj radio 30 godina mehaniku i sad je radi kod nas u hr (otvorio svoj servis), ako laže on lažem i ja.Baš si sasvim uvjeren u točnost obje teorije?
Ma tu sam ja......istina auto baš ne garim previše...novi je i za sada ga vozim samo po gradu.....ventilator mi se upalio kada sam išao uz brdo pa sam ga malo stisnuo.....i kada sam ugasio motor čuo sam ventilator i osjetio smrad po spaljenoj gumi.........ima li to veze sa funkcijom REST??? Jel to treba biti upaljeno ili ugašeno?Zanimljiva je stvar da aktivator teme postavio pitanje prije dva dana, i od tog trenutka ga više nema na forumu
Funkcija REST se odnosi isključivo na ventilator u kabini.kada sam ugasio motor čuo sam ventilator i osjetio smrad po spaljenoj gumi.........ima li to veze sa funkcijom REST???
Mislim da bi konstruktori prije dizajniranja novog auta trebali konzultirati forume. LOLI opet smo došli do nepogrešivog zaključka da konstruktori ili ne znaju, ili sve rade kako bi se automobili što brže pokvarili.
Pa ako moreju Top gear kaj ne bi mogli i forume.Mislim da bi konstruktori prije dizajniranja novog auta trebali konzultirati forume.
Ma sve je to u redu , pa novi je , jos mirisu gume kad se ugriju-dobar je osjecaj kad tako mirisenovi je i za sada ga vozim samo po gradu