Namještanje (aim) dugih svjetala

Cutac

Prèkaroš
Pozdrav!
Sad sam stao pred garažu, ugasio kratka i upalio duga i imam što za vidjeti.
Lijevi far baca u nebesa, desni baca dolje desno, ni približno kuda bi trebali.
Sad sam riješio da si to namjestim, ali ne znam kako, ne mogu nigdje pronaći neki manual pa bih cijenio ako netko ima iskustva ili prijedlog :)

Ili ako bi netko mogao pogledati na service.citroen ako ima što, nemam account, a ne mogu se registrirati.

Krky

Lakerski profesionalac
A kaj, kratka ti dobro svijetle?
Zna se dogoditi da motoriči podivljaju.. al bi ti onda i kratka bila u rasulu..:confused:

Cutac

Prèkaroš
Za kratka sam rekao da su mi super namještena, ali duga nisu. Ne znam jel se duga uopće mogu podešavati ili da probam žaruljice same pomaknuti.

Kratka su provjereno dobra, a duga na zidu/vratima izgledaju katastrofa.

Krky

Lakerski profesionalac
Mislim da nema mogučnosti da se reguliraju samo duga.. već kad štelaš, štelaš cijeli far..
Izgleda da su ti se sijenila od dugih svijetla u faru pošemerila.. ili kak veliš možda žarulje nisu u svom ležištu..
Da li si nedavno prčkal kaj po žaruljama dugog svijetla?

Cutac

Prèkaroš
vborovic, hvala na ovome! :grin:
Sudeći po tome, namještanje kratih namješta i duga, ali kod mene je lijevo dugo visoko, a kratko nisko, dok je desno kratko više, a dugo niže.
Evo slike i video. Tu ne dolazi toliko do izražaja kao što sam u prvom postu naveo jer je veća udaljenost :hm:

Žaruljice dugih nikada nisam dirao otkada imam auto. Budem probao mrdati, ali to ću po danu.

Kratka

Duga i kratka

Duga

[ame]https://youtu.be/-PzBwkisu_U[/ame]

Najbolje se vidi na videu na kraju kad se duga gase, tada se vide žarišta.

ZlatkoC4

Well-known member
Duga svijeta su inače nešto višlja nego kratka. Što je i normalno sama riječ ti govori (Duga Svijetla)
far se štima po kratkim svjetlima i ako si član Haka onda odeš kod njih i oni ti to naštimaju za 0 KN :grin:

Cutac

Prèkaroš
To ću sutra provjeriti, sad pada kiša.

Bezveze mi je jer kada upalim duga jedina razlika je što bolje vidim krošnje drveća :D

Malo sam danas petljao po tome i skužio da je žaruljica nagnuta u odnosu na lijevu, ali ne mogu ju dići.
Budem se pozabavio kad se pojavi sunce.

Cutac

Prèkaroš
Riješeno, jedna od dvije žice koje pritišću žaruljicu u ležište je bila iskrivljena i nije stiskala žaruljicu nego plastiku sastrane pa je ova druga žičica nagnula žaruljicu dolje.

Izravnao žičicu i baca kamo treba :grin:

Na vrh