Samo da javim,opet radi Ventilator Kabine kak treba.:angel:Nadam se da budu cetkice jos dugo drzale da opet nazaj ne moram to prolaziti:surprised:.Taj regler me doso 382 kune kod Intercarsa u Cakovcu a kod Tokica ne mogu vise nabaviti,steta.
Mozda sam se zajeebo kajsam rasturil sredisnji stup ispod mjenjaca
,mozda bi nekak isel van i ovak.No nema veze,inace morate skinut ispod volana tekstilnodno drze ga cetiri cepica,pa donju plastiku volana(dva sarafa i u sredini kopca- stisnuti prema gore)zatim maknuti poklopac osiguraca te skinuti 4 sarafa sto drze taj Panel(sdesne unutarnje strane tog pokloca-panela treba gurnuti zakacku prema mjenjacu pa se povuce prema sebi i tad prema dolje).
Pazljivo otpojiti stekere.
Tad se vidi Ventilator,
snjegove lijeve strane je jedno perce tik iznad onog kvadratnog dijela kucista,to je najveca piiizdarija
jer moras povuci to pero prema sebi da bi preskocilo onaj klin pa da mores okrenut u smjeru kazaljke na satu ca.4cm.Ja sam se snasa i iza pera usteko kajlu da ga gura proc te tada okrenuo Ventilator.Mozda s desne strane zna bit sarafosigurac no kod mojeg je bila samo rupa predvidjena za to.
Zatim na peti-sesti pokusaj okrecuci kuciste sam ga nekako dobio van,vrlotesko i knap je bilo,posto se tu nalaze dovodi ili klime ili grijanja.I kad mi smijeh razvuko lice ,opet srraanje,smeta stanga volana te i nju moro iscupat.
Na mojem novijem modelu 2007- je krizni zglob gore a dole jesam ustekano u onau cijev-cahuru sto viri iz karoserije.Treba skinut dva sarafa (kljuc 16mm)na donjoj strani konzole i dvije matice na gornjoj,na stangi volana je osigurac gdje ulazi u cahuru,bez cekica i savinutih kombinirka nije islo,treba ga dobit prema gore a ispod njega je O ring(dihtung)ja sam si crtacom iglom obiljezil na cahuri i stangi,da mi poslije volan ne stoji krivo.Prethodno otpojiti AKUMULATOR,zatim povuci prema gore-van iz gornjih sarafa te ga lako naslonit na poprecnu precku-nosac,tek sad morete izvadit Ventilator ak trenutno za smirenje niste popili previse
vina ili piva.
Na kucistu ventilatora skinuti saraf,izmedju samog propelera i kucista plosnatim srafcigerom sve naokolo gurati propeler van iz kucista,ide lagano van
,te skinut dva sarafa kaj drze regler.Moj je bil zalijan,inace ima i spoklopcem da se skine pa se more popravit,samo da dodam,mislim da su svi sarafi torx20.
ps.nadam se da bu nekom pomoglo,da znam stavit slike bi bilo bolje no ima na Youtubu Video Citroen Xsaea PicassoHeater ResistorChange