I nakon što se pošprica armatura je mat, bez sjaja samo je osvježena.Nije usjajena jer nije tvrda plastika.Baš zato što je više jedna vrsta gume, potrebna joj je zaštita da ne izgubi gipkost i elastičnost i počme pucati. Vrijeme će pokazati šta je bolje. Kako koža traži zaštitu ista je potrebna i gumi.Kvalitetan sprej je uvjet.Mogao bih iznijeti masu drugih primjera gdje je sprej sačuvao armaturu i kedere ali to sada ne bi imalo smisla.Slažem se da je usjajene armature grozno izgledaju, i nikada ne bih tako svoje auto usjajio ali držim da to ovisi o kvaliteti plastike a i spreja, pa se prema tome i treba postaviti. Ja iznosim svoje iskustvo s navedenim autom i predmetnom armaturom i ne govorim napamet.Probaj pa ćeš sam zakljućiti šta ti je bolje.I ja sam bio oprezan i razmišljao s čim i da li da je sprejam.Temperatura u autu je na suncu i preko 60 stupnjeva i definitivno armatura stari i trpi posljedice.
Ja godinama koristim sprej na Xantiji. Prije MA-FRA, sad Sonax. Prije nego ga nanesem očistim armaturu sa jednim posebnim sredstvom.
Naime, uzmem kantu, natočim vode i sipnem malo bebi šampona. Pamučnu krpu (za čišćenje stakala i namještaja) namočim, iscjedim i obrišem. Ne nagriza se ni plastika, ni guma, ni boje na tipkama. Masnoća se savršeno skida, a nije agresivno sredstvo. Provjereno godinama, tko želi može se osobno uvjeriti.
Isto to za čišćenje koristim i na C4, ali još ne špricam. Na skrivenim mjestima sam probao malo iskoristiti taj sprej, ali mi se ne sviđa, ovaj odgovara Xantijinoj plastici. Gledao sam malo Sonax-ovu stranicu i oni imaju jako puno vrsta sprejeva i maramica, baš ovisno o armaturi. Morao bih se zaputiti negdje van, pa malo pronjuškati po specijaliziranim trgovinama, jer bar tu u Slavoniji je izbor limitiran. :hm: