Dobrodosao medo5 i cestitke na novom autu :aplauz:
Ja ga imam malo vise od 6 mjeseci, odvrtio sam vec 11 000 km i prezadovoljan sam sa svime. Mozda je suvisno napominjati - sve je kao prvog dana, nikakvih nedostataka do sad, pisao sam vec o tome. Jedina mi je zamjerka bucniji straznji ovjes preko udarnih rupa kada zna zaklopotati. Sve ostalo 5.
Kod mene je 1.4 HDi (novi DV4C) s FAP-om. Realno, taj je motor puno bolja opcija od vremesnog 1.4i benzinca (TU3) jer u voznji zamjetno bolje ide, trosi skoro duplo manje, tisi je i ugodniji za voznju - za brzi ga tempo nije potrebno tjerati u visoke okretaje, ima bolja međuubrzanja, lakse postize i odrzava vise brzine na autocesti i na usponima, nije toliko osjetljiv na opterecenje i upaljen klima uređaj kao benzinac. Svaka kuna vise ulozena u taj motor zlata vrijedi, relativno ce se brzo isplatiti - do sad mi je ustedio sigurnih 500 eur u odnosu na benzinca, ali, na stranu i racunica ciste isplativosti, koja, zbog svih gore navedenih prednosti pada u drugi plan. Zato – svima koji se dvoumite - topla preporuka za HDi.
Potrosnja je minimalna, zaboravis kad si ga tankirao. Cista gradska voznja mi do sad niti jednom nije presla 6.0l (mjereno tankiranjem do cepa / prijeđeni kilometri), a uglavnom se krece oko 5.8L. Na otvorenoj cesti trosi 3.5 – 4l, na autocesti s tempomatom pri 130 km/h 5.7l, a najvise oko 9.5l kad ga konstantno vozim 170 + km/h s pedalom u podu..
Sve u svemu, prezadovoljan sam, premasio je moja ocekivanja i, kao sta sam vec rekao, ne bih ga trenutno mijenjao ni za jedan drugi auto. Preporuka svima koji traze auto te klase, ali i puno sire
alac-gore: