Općenita iskustva s kvalitetom i vrstom guma

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

shofer

New member
DIMENZIJA ZIMSKIH GUMA7FELGI ZA C4 VTS

Bok,

da li netko zna dal se mogu stavit 15" zimske gume/felge. (C4 VTS)
Rezervna mi je 205/55/16 pa nisam baš ziher dal mogu staviti 15-icu.

pozdrav

brezC4

New member
Re: Zimske gume

super cijena, ali meni iz rijeke je predaleko. kad uklopiš put dođe mi na isto
E to je već faktor koji mijenja na stvari. Ali i ona cijena je, naspram cijene kod nas u trgovinama, sasvim korektna.

sipe

od Dijane do XM-a

Moje iskustvo. Continental ts850 195/65/15, uzeo 2 komada u gepek bez monitranja, bio gotov za manje od 10 min. DOT 2512 i 2812, slj. tjedan idu na xantiu. Pozadi imam ts830 vožene niti 5 mjeseci, a naprijed ts850 nove. Bit će zabave. Možda odem još jednu rundu za xm-a, ali ionako xm vegetira preko zime :)

brezC4

New member

Misliš da će se cijene usklađivati sa europskim cijenama? Teško...jedino može još poskupiti :( :disgusted:

EDIT:
a krivo sam pročitao... :) napisao si netom prije nego RH uđe u EU

Marko

Well-known member

OT: Sad je prilika da si osim guma čovjek priskrbi i ostale stvari koje su kod nas besramno skupe i s ohoho maržama. Em su bolje cijene preko grane, em si još čovjek može vratiti porez.

sipe

od Dijane do XM-a

Èuvaj novce ako će Xm stajati preko zime, prije eventualnog ulaska naše zemlje u EU kupiš gume za XM-a i to je to! ;)
DA, ukida se povrat ddv-a, ali kad točno ne znam.
Još razmišljam, ubodem još dvije ts850 i miran sam par godina. Vidjet ćemo kakav će bit prosinac.

SPS

New member

mislim da sam načuo da ćemo moći dobivati povrat ddv-a samo do nove godine. od 01.01. nema više.

golemy

New member
Ima C4 Grand Pisacco i na njemu ljetne gume 201/55 r16. Kupovao bih zimske, ali ta je dimenzija oko 50 eur skuplja od zamjenskih. Kojem bi mi preporučili (205/55 r16 ili 205/60 r16), jer one imaju prihvatljiviju cijenu. Ovi u gumiservisu su mi rekli da ako stavim 205/55 auto ce mi biti nizi jedno 7-8 mm, zato mi oni govore ovu dimenziju 205/60, a malo sam googlo i vidio da su te tvorničke na Renaultima SCenicima. Pozdrav!!!

Dalibor

Dado Tornado

nije to još ništa od "zagrijavanja", zemlja izlazi iz posljednjeg ledenog doba, i dizati će se temperatura još sigurno nekoliko desetljeća.
pitaj nekog dedu ili baku kakve su zime u unutrašnjosti hrvatske bile prije 50 godina, bilo ko danas lika i gorski kotar.

brezC4

New member
u mom kraju
sve je to vrlo relativno. ovisno o kraju, odnosno o geografskoj širini.

zemlja izlazi iz posljednjeg ledenog doba
inače, koliko sam čitao na internetu, zemljino "normalno" stanje je u biti ledeno doba. ovo što je trenutno zadnjih nekoliko tisuća godina umjerena klima, nije baš normalno. sad je nekakvo prijelazno razdoblje između dva ledena doba.
ali najgore u čitavoj toj priči je da kada dođe novo ledeno doba, neće više biti povrata poreza pri kupnji guma u sloveniji :D :p

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh