Saks
New member
Eto da zahvalim voditeljima foruma na dopustenju. Evo ovdje cu predstaviti blizeg rodjaka Citroen Xsari VTS, mojeg Peugeot 306 GTI-6
Eto da pocnemo od samog pocetka, jos davno prije nego je auto bio u mojim rukama. Od ove tocke se zna povijest ovog auta.
Zivot je poceo kao 1994 Peugeot 306 S16 ph1, 2.0 16v 155ks i 5 stupnjeva mjenjac.
Kupljen je od nekog limara sa skurenim motorom, ventilatori se nisu palili i prekuhao je. Kupio ga je dobar prijatelj od naseg kolege Axja.
stari motor:
stari motor izvađen i od ove tocke pocinje zivot kao GTI-6. Razbiti GTI-6 stranac je bio donor svih djelova, te iz njega je sve prebaceno na ovaj auto i tu pocinje zivot kao legendarni hot hatch
Eh ti Rijecani svi su rejseri u dusi
Auto u tom periodu također je jos dobio:
- Koni yellow stelajuce amortizere
- strut bar prednji
- supersprint zadnji lonac
- Toora Grid duboki volan
U jednom trenu kolko sam shvatio pricu bio je tada tresnut od naprijed. Vezni lim dobio i te sitnice. Auto je nakon toga bio slozen, al ne do kraja i tako je stavljen u prodaju.
Tu krece drugo poglavlje njegovog zivota. Dolazak u Varazdin
Kupio ga je moj prijatelj, natovarili auto na prikolicu s hrpom dijelova jos i zaputili se na put natrag
Kad je stigao bio je u drustvu 306 S16
Auto kakav je stigao nije bio u idealnom stanju. Bilo je jako puno posla za odraditi i stvarcici za srediti.
Pa je u tom periodu kod prijatelja sve ovo odrađeno
- Veliki servis, zpcasti, vodena, spaneri
- Klima delete jer je bio kiler klime savijeni i crijeva potrgana
- Zamjenjena suvozaceva poluosovina i lezaj osovine
- Donji nosac motora zamjenjen sa punim
- Komplet ovjes kugle, krajnici, spone krajnika, spone balanstange, seleni na vilicama
- mjenjani lajtungi serva jer je jedan puknul
- mjenjani lezaji kotaca na desni strani
- Zamjenjen kuplung
- Sajla kuplunga mjenjana
- Repariran alternator jer je remenica imala lufta
- mjenjan dihtung usisne
- Radovi na usisnoj jer kako je prosli auto dozivio totalku, usisna je bila malo ostecena i jedno od pojacanja u grani je puklo i visilo, sve je to sanirano
- "polugeneralka" zadnjeg mosta odrađena, novi semerinzi, ugrađene mazalice
- Popravljeno centralno zakljucavanje
- Nove plastike kaj drze vozacev prozor da ne propadne
- Sitni popravci i lakiranja oko limarije
itd. itd da dalje ne nabrajam, jer se nit prijatelj ne sjeca kaj je sve odrađeno
Od preinaka auto je dobio jos
- Peugeot 406 coupe, Bremo 4 klipne celjusti + 288mm diskovi
- olaksan zamasnjak na 1.4kg
- alu remenice
- polirana usisna
- polirana i prerađena klapna gasa
- fi60 inox ispuh, maknut katalizator, protocni srednji lonac
- Simota cold air intake
- Borbet felge
- Hankook Ventus RS-2 Semi slickovi
Auto je i sudjelovao i po 402 SR Najbolje vrijeme auta sa ogoljenim interijerom 15,3sec
Nakon 3 godine kod prijatelja, tu zavrsava drugo poglavlje njegovog zivota, i krece trece poglavlje.
Dolazak auta u moje ruke
Nakon kaj sam trazil auto mjesecima, poklopila se sudbina i kupljen je krajem 8. mjeseca 2015 godine i od toga dana pocinje nasa avantura, ljubav, znoj, radovi, suze sve u jednom haha
Slika od dana kad je stigao u dvoriste
Ufff...sad se raspisao malo i slike uploadao i trazio...pa evo to bi to bilo za danas...nastavak sutra
Eto da pocnemo od samog pocetka, jos davno prije nego je auto bio u mojim rukama. Od ove tocke se zna povijest ovog auta.
Zivot je poceo kao 1994 Peugeot 306 S16 ph1, 2.0 16v 155ks i 5 stupnjeva mjenjac.
Kupljen je od nekog limara sa skurenim motorom, ventilatori se nisu palili i prekuhao je. Kupio ga je dobar prijatelj od naseg kolege Axja.
stari motor:
stari motor izvađen i od ove tocke pocinje zivot kao GTI-6. Razbiti GTI-6 stranac je bio donor svih djelova, te iz njega je sve prebaceno na ovaj auto i tu pocinje zivot kao legendarni hot hatch
Eh ti Rijecani svi su rejseri u dusi
Auto u tom periodu također je jos dobio:
- Koni yellow stelajuce amortizere
- strut bar prednji
- supersprint zadnji lonac
- Toora Grid duboki volan
U jednom trenu kolko sam shvatio pricu bio je tada tresnut od naprijed. Vezni lim dobio i te sitnice. Auto je nakon toga bio slozen, al ne do kraja i tako je stavljen u prodaju.
Tu krece drugo poglavlje njegovog zivota. Dolazak u Varazdin
Kupio ga je moj prijatelj, natovarili auto na prikolicu s hrpom dijelova jos i zaputili se na put natrag
Kad je stigao bio je u drustvu 306 S16
Auto kakav je stigao nije bio u idealnom stanju. Bilo je jako puno posla za odraditi i stvarcici za srediti.
Pa je u tom periodu kod prijatelja sve ovo odrađeno
- Veliki servis, zpcasti, vodena, spaneri
- Klima delete jer je bio kiler klime savijeni i crijeva potrgana
- Zamjenjena suvozaceva poluosovina i lezaj osovine
- Donji nosac motora zamjenjen sa punim
- Komplet ovjes kugle, krajnici, spone krajnika, spone balanstange, seleni na vilicama
- mjenjani lajtungi serva jer je jedan puknul
- mjenjani lezaji kotaca na desni strani
- Zamjenjen kuplung
- Sajla kuplunga mjenjana
- Repariran alternator jer je remenica imala lufta
- mjenjan dihtung usisne
- Radovi na usisnoj jer kako je prosli auto dozivio totalku, usisna je bila malo ostecena i jedno od pojacanja u grani je puklo i visilo, sve je to sanirano
- "polugeneralka" zadnjeg mosta odrađena, novi semerinzi, ugrađene mazalice
- Popravljeno centralno zakljucavanje
- Nove plastike kaj drze vozacev prozor da ne propadne
- Sitni popravci i lakiranja oko limarije
itd. itd da dalje ne nabrajam, jer se nit prijatelj ne sjeca kaj je sve odrađeno
Od preinaka auto je dobio jos
- Peugeot 406 coupe, Bremo 4 klipne celjusti + 288mm diskovi
- olaksan zamasnjak na 1.4kg
- alu remenice
- polirana usisna
- polirana i prerađena klapna gasa
- fi60 inox ispuh, maknut katalizator, protocni srednji lonac
- Simota cold air intake
- Borbet felge
- Hankook Ventus RS-2 Semi slickovi
Auto je i sudjelovao i po 402 SR Najbolje vrijeme auta sa ogoljenim interijerom 15,3sec
Nakon 3 godine kod prijatelja, tu zavrsava drugo poglavlje njegovog zivota, i krece trece poglavlje.
Dolazak auta u moje ruke
Nakon kaj sam trazil auto mjesecima, poklopila se sudbina i kupljen je krajem 8. mjeseca 2015 godine i od toga dana pocinje nasa avantura, ljubav, znoj, radovi, suze sve u jednom haha
Slika od dana kad je stigao u dvoriste
Ufff...sad se raspisao malo i slike uploadao i trazio...pa evo to bi to bilo za danas...nastavak sutra