Picasso jede vanjski rub guma

-dominic-

Active member
Donator foruma
Imate li i vi takvih iskustava? Ovjes je dobar, špur također, bio neznatno u crvenom na pr. desnom, ali to nakon promjene amortizera. Vidim na stranim forumima je netko slično spominjao. Istina je da agresivnije vozim, ali prethodni auti nisu to radili u tolikoj mjeri. Mekanija je guma, rainsport 5, ali je i 18". Za ove gume me briga, jer su tak i tak 4. sezona. Nove idu gore tokom godine, pa da njih ne zeznem. Trebao sam napomenut majstoru, da namjerno stavi malo negativni camber.

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
Na kćerinom Pugu 3008 je pojeden vanjski rub gume nakon što 2,5 godine nije provjeravan tlak u gumi. :) Nagib dobar.

-dominic-

Active member
Donator foruma
Inicijalno je bilo do tlaka, ali onda sam ga često provjeravao, i rotirao gume. Čini mi se da su amortizeri odigrali svoju ulogu, jer iako su bili ok, lupali su, tj kotač je imao lufta prema unutra. A duže vremena je gornji dio kotača/amortizera išao previše van, tj doljnji vanjski dio gume unutra.

liberty

Well-known member
meni je to jednom bilo na berlingu
i to samo kad sam imao neke sava ljetne gume - rub se više trošio i raspadale su se po rubu
mislim da nisu izdržale puno km - blaženi berlingo a tako loše gume je imao (jednom i nikad više sava)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Moj stari ima sličan problem, sve je ispravno ali vanjski rub odlazi naprijed.
To je jednostavno so fizike, ako se vozi malo grublje podignuti auto koji je u osnovi fwd, odlaziti će vanjski rub.

Jedina promjena koja se može napraviti je pravilan izbor gume… za ovakve situacije su potrebne kvalitetne asimetrične gume, koje će trpiti više od simetričnih… Vanjski bokovi su im u pravilu veći i čvršći

-dominic-

Active member
Donator foruma
Više manje sve ljetne su asimetrične. Trenutno Rainsport 5 koji je došao na autu, solidna guma dok je nova, ali niš spešl. Plan je staviti Premium Contact 7.
Oduvijek sam imao top gume, jer ako nešto volim, onda je da guma drži maksimalno moguće.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Bome si u pravu, stvarno su ishlapile iz ponude... mene vara subjektivan dojam zbog očajne Intense koju tu i tamo provozim. A i mislim da sam jednom davno pisao o fenomenu Hankookove K110/K120 koja je bila fantastična i trajna na laganom C3, dok joj je teška Alfa jela rubove za doručak.

Na vrh