Dakle, problem se pojavio pred više od godine dana, nije bilo jako pa nisam obraćao baš puno pažnje. Problem je slijedeći, upalim auto i prvih 4-5 minuta rada u leru osjete se vibracije, nekada malo jače, nekada slabije, a ponekad uopće ne (to je rijetko). Motor se ne zaletava, okretaji ne luduju, ali osjete se vibracije. Ponekad su toliko slabe da ih netko možda nebi ni osjetio ali ja koji ih očekujem osjetim da malo vibrira. Prvi korak bilo je spajanje na dijagnostiku (privatno) koja ništa nije očitala, čišćenje leptira i prelazak na kvalitetnije gorivo (Petrol Q100). Od tada cijelo vrijeme vozim na 100-ki. Rezultat: auto je vukao bolje, disao bolje, ali jutarnje vibracije u leru su ostale. Nakon toga uslijedio je redovni servis u ovlaštenom Bosch servisu (5.mjesec prošle godine), promijenjeno je ulje i sve što treba te su zamijenjene i svjećice. Nakon tog servisa jutarnji problem se malo samnjio ali nije u potpunosti nestao. Prije tjedan dana bio sam u ovlaštenom Citroen servisu, odrađena je dijagnostika (ništa nije pronađeno) i napravljen je update softwarea.
Slijedeći korak je ugradnja boljih svjećica (Bosch) i ultrazvučno čišćenje dizni.
Bobine i kablove nisam dirao. Što se tiće propuhivanja, barem sam 4-5 puta mjesećno na autocesti. Problem s motorićem ler gasa sam eliminirao pošto sam na par mjesta pročitao da njegov kvar uzrokuje nemiran rad i znatno skakanje okretaja u leru. Kod mene nema skakanja okretaja, već samo vibracije.