Popravak na kasko

Scorpyo

Active member
Pozdrav ekipa, imam sljedeću situaciju....

Nedavno sam uspio malo konkretnije ogrebati zadnja vrata. Nisam došao do lima ali sam fino ušao u temeljnu boju pa bi sada to dao popraviti i iskoristio bi kasko koji plaćam godinama a da nisam ništa naplatio od njega.

Zanima me koja je procedura za navedeno a agent kod kojega uzimam osiguranje me zavlači pa molim savjet što trebam napraviti.

Imam osiguranje bonusa tako da ne bi trebao izgubiti bonus radi toga.

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Koje osig? Nema ti šta agent prodaje s tim. Ideš pravo u osiguranje na procjenu. Tamo prvo popuniš zahtjev i onda netko iz osiguranja to slika, obradi, kad dobiješ da su ti priznali slijedi isplata na račun, ako do tako odabra ili popravak u servisu. Ja bi radije uzeo cash.

szahtila

Well-known member
Tražit će i opis sa skicom kako je šteta nastala, a mogli bi možda tražiti i rezultat alko testa pa se malo pripremi.
Kakav alko test? Ako nije napravljen odmah, koja je svrha nakon dan dva ili više? Meni za takva oštećenja nisu nikad ništa tražili osim opisa događaja i skice. Možda da je velika šteta ili totalka, ali tada svakako zoveš policiju pa imaš zapisnik i alko test

La Marche

Iskreni optimist
Točno. Otkuda da ja znam kolika je šteta na koleginim vratima?
A alkotest te mogu tražiti.
Nije njihova briga priložiti ako zatraže, nego kolegina.
Zato sam to spomenuo kao mogućnost, da se zna pripremiti i na tu mogućnost.

Cutac

Prèkaroš
Mene je Jadransko (kurve) tražilo alkotest, kojeg naravno nisam imao jer nisam lud zvati pandure jer sam ogrebao sam svoj auto. I ****ina od odštete...

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Mene je Jadransko (kurve) tražilo alkotest, kojeg naravno nisam imao jer nisam lud zvati pandure jer sam ogrebao sam svoj auto. I ****ina od odštete...
1. Allianz
2. Crosig

Sva druga, šta se mog iskustva tiče, obični kokošari. Kod ovih dvoje nikad problema šta se tiče obrade i isplate štete na plovilu, nekretnini i auti. Svi drugi imaju neki vrag u ugovoru s kojom će te zaebat. Jedino minus za Crosig je šta vole franšizu zapakirati, pa triba biti oprezan.

Scorpyo

Active member
Naravno da nemam alkotest, kao što je Cutac napisao, Nisam lud zvat pandure jer sam sam ogrebao svoj auto.

Radi se o Jadranskom osiguranju a išao sam preko mog agenta jer pokušavam 2 štete riješiti pod jednu. Rekao mi je da će mi to riješiti bez problema ali imam feeling za osjećaj da me zavlači kako bi mi iscurila polica.

@ Tanaja

To su priče za malu djecu.

Ja sam se nekoliko puta naplaćivao od osiguranja. I sa Eurohercom nisam imao apsolutno nikakvih problema a kada god sam trebao dobiti novce od Croatia Osiguranja uvijek sam se napatio prije nego sam dobio novce.

Svi su oni cigani kada trebaju dati novce, samo ovisi kakve si sreće u datom trenutku.

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"

Ja sam se nekoliko puta naplaćivao od osiguranja. I sa Eurohercom nisam imao apsolutno nikakvih problema a kada god sam trebao dobiti novce od Croatia Osiguranja uvijek sam se napatio prije nego sam dobio novce.
Iskustva do različita. Nema osiguranja ni poslovno ni privatno s kojim nemam iskustva. I dalje stojim iza toga.

Cale81

Well-known member
Naravno da nemam alkotest, kao što je Cutac napisao, Nisam lud zvat pandure jer sam sam ogrebao svoj auto.

Radi se o Jadranskom osiguranju a išao sam preko mog agenta jer pokušavam 2 štete riješiti pod jednu. Rekao mi je da će mi to riješiti bez problema ali imam feeling za osjećaj da me zavlači kako bi mi iscurila polica.

@ Tanaja

Svi su oni cigani kada trebaju dati novce, samo ovisi kakve si sreće u datom trenutku.
Moj savjet ti je da pričekaš DO PRED kraj tj. istek police kaska (dva dana prije isteka produži tj zatraži novu policu za kasko). Kada ti isprinta novu policu kaska onda pravac kod procjenitelja i opišeš mu događaj (najbolje da te netko nekad ogrebao na parkingu). Sve to radiš na "staru" policu.
Na ovaj način ti neće moći povećati premiju za narednu godinu kaska.
Ako moraš prijaviti dvije štete onda gledaj da ona "veća" bude prva, ako su ti provukli franšizu.
Zaštita bonusa ti vrijedi za obavezno osiguranje

Milosh

Test
Zar stara polica vrijedi nakon što je sklopljena nova?
Novo osiguranje možeš kupiti prije isteka starog, i datum početka novog je nakon isteka starog, tako da staro vrijedi sve dok ne istekne. Ne preklapaju se datumi. To kažem za obično osiguranje.

Scorpyo

Active member
Ne brine me nova polica jer ju vjerojatno ni ne budem uzimao, auto puni 10 godina...

Ali i ako se ipak odlučim da ju uzmem imam i zaštitu bonusa na kasko polici i nemam franšize.

Dajem im još par dana da neslužbeno dogovore popravak obje štete a onda idem u redovnu proceduru za ovo na vratima.

Cale81 Cale81 Ne mogu reći da me je netko drugi ogrebao na parkingu jer se lijepo vidi da sam zapeo za ćošak zida (višenekoliko crta)

Hvala svima na savjetima.

I kao što bi inspektor Columbo rekao, još samo jedna stvar...

Ako idem na procjenu, kamo točno idem? Radi se o Adriatic osiguranju, bivše Jadransko.

Cale81

Well-known member
Ne brine me nova polica jer ju vjerojatno ni ne budem uzimao, auto puni 10 godina...

Ali i ako se ipak odlučim da ju uzmem imam i zaštitu bonusa na kasko polici i nemam franšize.

Dajem im još par dana da neslužbeno dogovore popravak obje štete a onda idem u redovnu proceduru za ovo na vratima.

Cale81 Cale81 Ne mogu reći da me je netko drugi ogrebao na parkingu jer se lijepo vidi da sam zapeo za ćošak zida (višenekoliko crta)

Hvala svima na savjetima.

I kao što bi inspektor Columbo rekao, još samo jedna stvar...

Ako idem na procjenu, kamo točno idem? Radi se o Adriatic osiguranju, bivše Jadransko.
Oni su to sada tamo na radničkoj 180 ako pričamo o Zagrebu.
Ako nećeš produžavatii kasko onda možeš to iskoristiti odmah ili isto za svaki slučaj čekati istek ako se slučajno dogodi još koji slučajan susret s zidom 🤪
Ja sam prijavljivao uvjek oštećenja na parkingu i nikad nisu ništa pitali niti logično zaključivali po ogrebotinama.
Nisam znao da ima zaštita bonusa ne kasku, koliko se dodatno to plaća, jer ako diraš policu iduća godina je+15%
Sretno.

Scorpyo

Active member
Update:

Dobio mail sa popisom servisa u kojima mogu obaviti popravak.

Ali u u istom mailu piše i da odšteta još nije odobrena. Kaj oni očekuju da ja vozim auto u njihov servis i onda da mi oni odbiju odobriti isplatu?

Scorpyo

Active member
Update 2:

Sve riješeno bez puno komplikacija osim što sam popravak morao odraditi u servisu jer je nagodba koja mi je ponuđena pokrivala malo više od 50% cijene popravka kod lakirera kojem sam htio ići.

Na kraju je popravak napravljen u AC Baotić i jako sam zadovoljan napravljenim.

Još jednom hvala svima na savjetima i sugestijama.

Na vrh