Postoji li šansa da ratkape odlete?

Cutac

Prèkaroš
Dakle, sprema se dalek put, a na autu su one seksi :angel: Seduction ratkape, pa me zanima da li mogu spasti s kotača u vožnji.
Ako da, ako je ovelika vjerojatnost, zategnut ću ih 'zip-tiesima', ako ne ne ću.
Voziti će se po brdskim cestama, autocesti i tak'.
Hvala :)
LP

La Marche

Iskreni optimist
Meni su znale ispasti samo kad sam imao montirane gume sa zaštitnim rubom za čuvanje felge. Nisu mi nikad otpale u vožnji, ali kad sam se penjao na rubni kamen kod parkiranja, pa se guma malo više deformirala, taj rub je ponekad izgurao "ratkapu" (da ne pišem "ukrasni plastični poklopac kotača"). Pa sam ih vratio natrag i, kako se na ovom forumu simpatično kaže, samo teraj.

La Marche

Iskreni optimist
Te vezice jako skladno dopunjuju izgled poklopca, da je to čudo jedno! Nije li smisao tog poklopca uljepšati crnu čeličnu felgu?
Ako gledamo čisto funkcionalno, da ih drže uz felgu, onda se u domeni funkcionalnosti možemo pitati čemu uopće služe?
Ako je dogovor: radi ljepšeg izgleda, vidi prve dvije rečenicu.
Iako bi se dalo raspravljati o tome da li kičasta plastična kopija nekakve felge uopće može biti ukras.

Marko

Well-known member
Te vezice jako skladno dopunjuju izgled poklopca, da je to čudo jedno!
Pišem o onom kaj na cesti vidim... :D Prvo je ratkapa za zrigati se i onda dok čovjek još te vezice vidi?! :weeabooface: Molim te provjeri svoj sarkazam detektor! :D

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Nije li smisao tog poklopca uljepšati crnu čeličnu felgu?
Jest, ali i zaštiti šarafe od hrđe. Nekidan ni s pneumatskim pištoljem nisam uspio šaraf natopljen WD-om otpusiti. Nakraju sam na ključ nabio polugu od dva metra (sila x krak) i šaraf se smrvio ko keks. :shock: Na dva kotača gdje su bile ratkape, sve normalno.

Cutac

Prèkaroš
Ja sam pitao da li je poželjno osigurati jer idem na dalek put, pa ako padnu, nema šanse da ih se nađe...
Èovjek u prvom postu je lijepo odgovorio.
Ne morate se svađati. Sva su mi mišljenja dobrodošla, dok god ne počne svađa, što mi se čini da hoće.
Hvala na odgovoru, kolega !

rodzonis

New member
Ja sam pitao da li je poželjno osigurati jer idem na dalek put, pa ako padnu, nema šanse da ih se nađe...
Èovjek u prvom postu je lijepo odgovorio.
Ne morate se svađati. Sva su mi mišljenja dobrodošla, dok god ne počne svađa, što mi se čini da hoće.
Hvala na odgovoru, kolega !

Oprosti, ali ako razmišljaš o tome da li će ti ratkape pasti zbog duge vožnje,
nepotrebno je dalje o ićem pisati jer to su onda ratkape za k..
Ta vožnja nije duža od 5000 km, to se napravi u gradskoj vožnji jako brzo a i sama gradska vožnja je puno zahtjevnija za ratkape od poluotvorene i otvorene ceste. Ako padnu stani i još je pregazi :whistling:

Cutac

Prèkaroš
Ne zbog duljine rute nego, ako spadnu, više ih nitko neće naći, u tome je stvar :)
Ali kad svi kažete da to stoji, vjerovat ću vam ! :grin:

Bez uvrede,ali kakva je ovo tema!?!
Hoće li ili neće otpasti ratkapa? Pitanje je sad! :gaah:
Dajte molim vas...ajmo pisati kakvo je vrijeme. :cool:

Cutac

Prèkaroš
Bez uvrede,ali kakva je ovo tema!?!
Hoće li ili neće otpasti ratkapa? Pitanje je sad! :gaah:
Dajte molim vas...ajmo pisati kakvo je vrijeme. :cool:
Pitanje je više bilo:"Da li ratkape koje drži plastika mogu pasti lako?"
Nisam niti mislio da će netko reći što će meni konkretno biti, nego samo odgovor tipa:"Da, lako odlete ili Ne, teško, ali moguće."

akiramar

Active member
One vezice koji ljudi stavljaju nisu protiv toga da ratkape otpadnu, nego da ne "odlete" na Hrelić.
Nema teorije da ti ratkapa otpadne sama od sebe, osim ako nije u poluraspadnutom stanju.

Na vrh