Ne razumijem zasto tri tockice.Famozne price o destiliranoj vodi...(tri tockice)
Yugići! Nije bilo ljepšeg nego na sunčano subotnje jutro skočiti do obližnjeg otpada, veselo odskakuti do kontejnera s mašinama od jugića/zastava malo razgledati ponudu - na sjajnome suncu ugledati još nove sjetlucave dijelove na odloženim mašinama.na yugićima se znale raspadati pumpe vode
Yugići! Nije bilo ljepšeg nego na sunčano subotnje jutro skočiti do obližnjeg otpada, veselo odskakuti do kontejnera s mašinama od jugića/zastava malo razgledati ponudu - na sjajnome suncu ugledati još nove sjetlucave dijelove na odloženim mašinama.
Uzeti sa mašina odabrane vodene pumpe / anlaser / fergazere ... odšetati do stričeka na vagi, vagnuti i dati 6-10 kuna za spomenute dijelove!
Malo sam skrenia s komentarom s teme. izvinjavam se...
Ne kompliciram si ja zivot, vec volim kad je sve na svom mjestu. vidim da ima ekipe koja stvarno pokusava pomoc, i hvala im na tome. a tebe kolega ako nemas neki dobar savjet, molim, da mi ne spamas post. hvalaZezao sam se naravno,ćemu si uvjek netko komplicira život nepotrebnim stvarima.Jel piše kada se antifriz mjenja,piše jel tako,jel ima za kupit gotov antifriz ,ima i kaj te briga kolko drži,ne mjenja se samo zato da se ne smrzne,uostalom kaj te briga,promjeniš i mir.Ispustiš stari i naliješ novi,ak ti nije kaj jasno što i kako,fala bogu ima servisa i mehaničara ko šodra,odeš i sve ti naprave.
Hvala Dujo. napravio sam kako si rekao..doduse trebalo je 2-3 puta uliti vodu pa ispustiti, ali sad je skoro sav mulj vani, a antifriz ima svoju bojuFamozne price o destiliranoj vodi...(tri tockice)
Antifriz i sa obicnom vodom je ista stvar (naravno samo ne sa slanom/morem)..
Ukoliko je voda sama ikada bila u sistemu napravit ce se korozija,mulj,zaprljati ce cijeli sistem..Preporucljivo je antifriz i u ljetnom periodu imati (ne samo zimi) i to se nebi dogodilo..Antifriz radi grijanja,vremena se "istrosi" i trbalo bi ga bar svake 3g.promijeniti.Idealno je nekih -25 napraviti jer nema potrebe do -40 zbog naseg podrucja,nema tih sibirskih zima kod nas..A to ce cuvati sistem od toga sto ti se sada desilo,bilo bi dobro isprazniti cijeli sistem (ukoliko zelis ponovno samo cistu boju antifriza u sistemu) uliti vodu provozati (moze i rad u mjestu ali da se dovoljno zagrije da termostat otvori,procirkulira sva tekucina)..Ponovno isprazniti sve,uliti 1 litru antifriza a ostalo koliko treba vode,voziti dan/dva da i to pocisti sve sto ima i ispustiti pa onda tek uliti pravi omjer (sada po zelji koliki minus zelis) i ozraciti sistem da sve bude ok i nemas problema sl.2-3 godine..