Kombiniram s destiliranom jer sam primjetio da čisto sredstvo, ovo što prodaju po benzinskim i raznim šoping centrima, je toliko agresivno da oštećuje gume brisača.
Da, i originalna citroenova tekucina za pranje stakala je preagresivna, ne samo za gumice brisaca nego i za LAK. Kad operem sajbu, kako su brizgalice pozicionirane na haubi, svaki put se malo sredstva razlije po njoj i ako to po jakom suncu odstoji koji sat, nema sanse oprat fleku s laka, jedino poliranje rjesava stvar. Nesto slicno pticjem izmetu kad ostavi mrlju, samo sta sam ovo uspio ispolirat.
Najbolje sredstvo za pranje stakla koje sam do sad probao (a probao sam sve zivo) i koje trenutno koristim je
SONAX, plavi koncentrat, litra je 28 kn, mijesa se s DESTILIRANOM vodom u raznim omjerima. Npr. 1:3 je do -5 stupnjeva. Tako ga i ja miksam. To sredstvo je posebno razvijeno da ne ostecuje lak i polikarbonatne farove, ima glicerina u sebi tako da sprjecava struganje metlica brisaca po sajbi i produljuje im vijek trajanja. ISPROBANO
Probajte i vi, nema greske. Moze ga se nac u mercator hipermarketu, emmezzeti, plodinama, mislim i na OMV-u.
Najvece smece sta sam probao je inin autoglas, taj skida i ruzinu, smrt za lak :disgusted: