Pozdrav za Dalibora i hvala na lepim recima.
Registrovao sam se prvenstveno da se zahvalim a i da kazem par reci o ovim uredjajima.
Naime posto smo ih dosad popravili mnogo,imam par saveta za clanove koji se nadju u problemu sa njihovim RT/RNEG sistemom.
Prvo da krenemo od toga da se prepozna koji je sistem ugradjen u vase vozilo.
Najprostije je ovako:
Ako vas uredjaj ima SD karticu na prednjem panelu,to je uredjaj RNEG1 i proizvodi ga Harman Becker.
Njegovi najcesci kvarovi su:
Resetovanje.
Ne pamti datum i vreme(naznaci da ce se poceti resetovati).
Crn ekran,ne radi osvetljenje prednjeg panela,uredjaj totalno mrtav i nema komunikacije na dijagnostici(finalna faza kvara maticne ploce).
Ako vas uredjaj nema SD karticu na prednjem,to je RNEG2 i proizvodi ga Magneti Marelli.Jos jedan naziv za taj uredjaj je i RT6.
Najcesci kvarovi tog uredjaj su:
Zvuk CD mehanizma(kao da hoce da izbaci disk,iako diska nema).
Resetovanje u toku rada.
Kasno paljenje.
Na ekranu stoji samo Peugeot/Citroen logo.
"Checking system data,please wait"(naznaka da ce uskoro krenuti resetovanje.
Uredjaj je skroz mrtav,i ne cuje se CD mehanizam(Uglavnom se javlja usled nestrucnog pokusaja popravke).
Kod ovih uredjaj se razlikuju 2 revizije.
Kataloski brojevi koji pocinju sa 96 i kataloski brojevi koji pocinju sa 98.
Kod revizije 96 maticna ploca je jako loseg kvaliteta i u jako retkim slucajevima se dogadja da ju je nemoguce popraviti(Crn ekran,uredjaj je skroz mrtav i ne cuje se CD mehanizam).Kod revizije 98 tih problema nema i uspesnost popravke je 100%(ukoliko uredjaj nije diran od strane nestrucnih majstora).
Vrlo je bitna napomena kod ovih uredjaja je da se ukoliko se uredjaj pokvari nikako ne treba VADITI CD NAPOLJE RUCNO.
Ovaj uredjaj ima CD mehanizam koji pamti zadnji polozaj i ukoliko se stavi na napajanje a zapamtio je da je CD bio unutra,a vi izvadite CD,mehanizam se "zakljucava"(Procesor zabelezi da je prezupcio) i tada mora da se menja elektronika iako je 100% ispravan.
To su neke bitne stavke koje treba napomenuti po pitanju ovih uredjaja.
Ukoliko neko ima neka pitanja spreman sam da dam odgovore.
Takodje ako admin zeli mogu otvoriti novu temu sa svim uredjajima i problemima u PSA grupaciji.
Pozdrav,
Sima
Koya-Elektronik