Problemi sa servo volanom

sime23

New member
Probil mi je dihtung na pumpi pa je ulje po elektronici iscurilo i zeznulo stvar, tak da trebam ili novu pumpu, što mi je preskupo ili naći nekog ko radi u servisu peugeot/citroen, da iz neke pumpe koja neradi iz nekih drugih razloga mi izvadi i proda elektroniku.

sime23

New member
Malo sam istraživao po netu i našao par tipova koji su imali sličan problem ko i ja, uglavnom njima problem bio u nekom senzoru pritiska ulja u servu, di se taj senzor nalazi, i jel bi izmjena pumpe riješila problem, našao sam jednu za 1500 kn, i neznam dal da je uzmem

sime23

New member
Sredio ja konačno pumpu, kupio od berlinga polovnu za 1500 kn i radi ko zmaj, sad još da popravim svoju, i prodam za 1000, da bar neku lovu vratim:D

sime23

New member
To je bilo prvo šta si uspija naći ili najjeftinije šta su uspija naći?

Jesi se raspitiva možda pošto je nova?
Našao sam ih tri, dvije u Zg po 1500 kn, i jednu u Ðurđevcu po 2000 kn, u međuvremenu je jedna iz Zg prodana. Morao sam na tehnički pa sam onda uzeo ovu preostalu. Vjerojatno se može preko plavog oglasnika naći i jeftinije da sam znao da većina peugeota i citroena koriste istu pumpu. Mislim da nova dođe 4000-5000 kn, al nisam ziher.

Playa

New member
Evo mog iskustva sa letvom volana...
Počelo je ovu zimu da sam na kraju morao staviti repariranu u auto:whistling:
Prilikom skretanja lijevo ili desno počeo je volan lagano blokirati, na kraju se počelo to javljati prilikom prestrojavanja.
Najbolje je od svega nije nikakav zvuk proizvodila.
Otišla letva volana. Stavio repariranu i sve OK.

tv732

New member
Povremeno težak servo volan

Postovani forumasi pozdrav... Moj trenutni problem sa mojim c4 se ogleda u tome da mi servo volan ne funkcionise kako treba.Tokom voznje se desava da prilikom skretanja volan postaje jako "tezak" i pri tome dolazi do trzaja prilikom skretanja ili je potpuno krut volan kao da je auto ugaseno. Pojava nije konstantna u jednakim vremenskim intervalima. U voznji se isto tako desi da se volan "otkoci" pa normalno funkcionise. Ugasim auto ponovo upalim i onda opet sve iz pocetka.Da li se neko od vas susretao sa slicnim problemima.

Konrad

New member
Moguc je problem u el. pumpi za servo volan posto ima el. a ne mehanicku pumpu preko remena, mislim da je netko na forumu vec mijenjao taj sklop, nalazi se ispred prednjeg desnog kotaca

Najbolje prvo spoji auto na dijagnostiku, pregledaj da nije pocelo curit ulje kroz konektor

tv732

New member
Re: SERVO VOLAN problem...

Moguc je problem u el. pumpi za servo volan posto ima el. a ne mehanicku pumpu preko remena, mislim da je netko na forumu vec mijenjao taj sklop, nalazi se ispred prednjeg desnog kotaca

Najbolje prvo spoji auto na dijagnostiku, pregledaj da nije pocelo curit ulje kroz konektor
Ulje nigdje ne curi a kada se spoji na dijagnostiku u slucaju da je u ispravnom stanju pokazuje sve parametre a ukoliko je u zakocenom stanju onda uopste ne moze da pristupi parametrima kao da je kontakt los. sad cu par dana da vozim pa onda ponovo kod majstora da pokusamo pronaci kvar...

Konrad

New member
Ako povremeno ne mozes uci s dijagnostikom u servo provjeri greske u racunalu BSI i pogledaj koje su greske spremljene u Dnevniku gresaka, ako je prekid komunikacije zabiljezen, ispitaj instalaciju, ako je ok vrlo vjerojatno ti sklop servo pumpe rikava, jer je u sklopu pumpe i racunalo

MpegTv

New member
C4 i servo

Imam C4 1.4 benzinac, 65KW, (18.000km) i desava se da u toku voznje izgubi servo.
Problem se javlja povremeno (1-2 puta u 2 sedimce) i kada ugasim i ponovo upalim auto servo radi odlicno. Dijagnostika ne prijavljuje greske.

Da li znate kakav kvar je u pitanju?

Hvala

Konrad

New member
skini PVC oblogu prednjeg desnog kotaca pa pogledaj da nije ulje probilo u konektor pa radi kratki spoj, usput pogledaj stanje stopica u konektorima da li su dobri spojevi ili su losi

Na vrh