Programiranje senzora pneumatika

BorisB

New member
Nadam se da ne duplam temu, no nisam pronašao ništa na forumu.
Imao sam prije Reanult 2006. g. U servisu su mi nekako napravili klonove senzora i kada sm stavio zimske gume, očitavao je njih, bez ikakvih preprogramiranja. Ista stvar vrijedila je za ljetne.
U dijagnostici nam je sada nudio opciju upiši dodatne kodove senzora za svaki pojedini kotač. Unio sam kodove za sva 4 "zimska" senzora, no auto ih ne prepoznaje. Senzori su rabjeni originalni za Citroen i kod lokalnog vulkanizera smo prije ugradnje dijagnosticirali da svi rade (odašilju neki signal). Gdje sam pogriješio?
Pozdrav

Mrki5

Well-known member
Mislim da to može ovlašteni servis da reši, sa tom dijagnostikom pa i lexiu ako imate ne verujem da ćete to uraditi.
Za ovo nisam 100% siguran, tako i je jedan majstor rekao pre par godina kada je kod mene pronašao da predni desi senzor pravi probleme, na moje pitanje kako to da seredimo rekao je jedino ovlašteni servis ima opremu da to reši. Primite ovo sa rezervom, možda će neko da da odgovor na pitanje.:D

vborovic

C5 modifikator
@ Boris - ako sam dobro shvatio situaciju, ti imaš trenutno 8 senzora pri sebi (4 ljetna + 4 zimska)? Ako je tako, da li si stavio zimske kotače na auto, te odradio vožnju s njima (nakon telekodiranja) kako bi ih auto automatski upario (provjera pozicije kotača) ili ste to napravili na mjestu?

basa

Member
Ja sam uparivanje drugog seta zimskih kotača radio kod Porkolabića u Èiču, jer on jedini u bližoj okolici ima set za uparivanje, naime isto se radi na način da laptop spoji na ECU u vozilu, dok bežično sa drugim uređajem ide od kotača do kotača, odnosno ventila gdje se nalazi senzor tlaka u gumi, pumpa na 2,4 pa na 3,7 i potom taj senzor se upari sa ECU računalom i situacija (bar kod mene) je takva da ta felga je uparena i uvijek pokazuje ono mjesto gdje se kod uparivanja nalazila. Ono što mi je tada objašnjeno je da se u ECU može "pospremiti" 8 senzora za tlak (2 seta). U svakom slučaju to sam radio prije točno 2 godine i dan danas sve radi presavršeno :whistling:

BorisB

New member
Ispričavam se što nisam bio par dana na forumu. Bila je gužva par dana. Iako još nisam riješio problem, ustvari ste mi pomogli sa savjetima. Zahvaljuem. Imam 8 senzora, iako sam preko dijagnostike ukucao zimski set, kao "dodatni" i nakon probne vožnje od, eto već 1000 km :grin: još ih uvijek ne prepoznaje. Zvao sam u Citroen u VT i rekli su da oni taj uređaj nemaju, no da se radi na način da se svaki senzor očita kod kotača i onda se "još nešto napravi" no ne zna što. Zvao sam u Citroen u ZG, kažu da to rade bez problema, samo trebam doći. Nekako mi je bez veze potegnuti zbog toga do zagreba. U međuvremenu je jedan naš lokalni majstor u DA nabavio taj uređaj za očitavanje senzora. POkušat ćemo se poigrati prije nego odem ZG. :) Ako uspijem, javim vam ishod.

Vborovic ukucali smo kodove koji pišu na senzorima na mjestu. Iako je dijagnostika napisala kao opciju neki postupak prepoznavanja, čak i ako zamijenimo položaje kotača, no za sada ne radi.

BorisB

New member
Bio sam u ovlaštenom Citroenu u ZG, pokušali su senzore upariti s autom. Kažu da npr C4 i C5 imaju različite senzore i pošto sam ja svoje kupio rabljene, da sam kupio krive. Nismo ništa napravili, stoji ovako do daljnjeg.

Na vrh