Dalibor
Dado Tornado
svejedno koji ako mijenjaš svake 3-4 godineneka mi javi
svejedno koji ako mijenjaš svake 3-4 godineneka mi javi
Jednako su otrovni. Bio je jedno vrijeme nitrini prozirni on je bio puno otrovniji zato su ga počeli "izbacivat" zbog toga. G13 je nešto bolji jer koristi glicerin umjesto glikola pa je ekološki prihvatljiviji ali ne reagira dobro sa starijim rashaldnim sustavima (kilerima) i sl koji imaju bakra, mjeda ili olova.Inače, majstori ne vole crveni jer je znatno otrovniji.
Pitanje: majstor tvrdi da se za rastvaranje umesto destilovane može koristiti obična voda ("česmovača") jer antifriz, izmedju ostalog, sprečava stvaranje kamenca. Je li to tačno?
Total AutoSupra ili bilo koji drugi G12+/++I sta mi na kraju preporucujete da naspem u auto? mijesati se nece sa postojecim, ovaj se sav ispusta, ako bude mogucnosti, isprat ce se i sistem. g11 ili g12? nisam nigdje nasao koji je za moj auto, pa me interesuje moze li se napaviti neka steta ako se koristi onaj koji nije odgovarajuci? Ili da nadjem na service koji mi treba pa da uzmem u ovlastenom? Zna neko cijene mozda? ako sam dobro vidio, u kompletan sistem ide 11 litara.