Heh evo nakon godinu dana opet oko naslona...
Kao što sam iznad pisao kada sam kupio auto bas mi je falio naslon za ruku jer sam bio navikao na onaj u xsari picasso koju sam ranije vozio, prije godinu dana kada sam se raspitivao u ovlaštenom su mi tražili oko 150 eura što je približna cijena kompleta seta kvačila za moj auto u BiH i jednostavno mi je bilo preskupo, na placevima nisam imao sreće a od univerzalnih sam odustao i od svega toga jer sam vremenom ohladio i navikao se
E sad kad sam kupio auto slučajno mi u posjeti bio jedan rodjak koji radi u fisu u Vitezu i tako ja mu se hvalio sa autom i tad mu rekao sve ekstra samo mi fali naslon, i prije par dana ja prolazio kroz Vitez i nadjem se sa njim da se vidimo i on upamtio i kupi mi taj univerzalni naslon
I ja reko ajd kad sam ga vec dobio da vidim kako se čini. Inače kod svih tih netvorničkih odvratna mi je ona ideja kako su oni zamislili da se ugradi a to je da se u limići koji se dobiju uz naslonjač (nalaze se ispod naslonjača) uvrnu sa 4 i više šarafa u plastiku sa strana one središnje plastike gdje ide naslonjač. Em se ti limovi vide em se šarafi vide, to ne bi ni u golfa dvojku stavio... jedino ako su sjedala baš blizu jedno drugog pa se to kamuflira sa njima ali malo gdje je tako...
Evo slike nekog naslona sa tim limovima:
https://www.amazon.ca/flexzon-Universal-Quality-Armrest-Console/dp/B00L8YHE92
Ja ugl odlučim da napravim tako da ga mogu lako ukloniti ako mi se ne svidi/dosadi mi/ izliže se i slično bez da se vide tragovi da je tu bio.
Uzmem jednu kocku od pune plastike (čini mi se 8x8 cm) i ušerafim je u prostor za naslon koji sam prethodno skinuo (skinuo sam čitavu onu konzolu izmedju sjedala). Tu su već postojala 4 rupice kroz koje sam sa povećim podloškama uvrnuo tu kocku i ispod nanjeo malo ljepila sa onim pištoljem za plastiku koji se lako uklanja po potrebi.
Malo sam oblikovao gornji dio kocke tako da moj naslon ljepo nalegne i pokrije stari otvor i isto ga tako ušerafio odozgo tako da se ne vidi i malo uljepio.
Sve u svemu nije loše, ok izgleda, ne odudara puno i nije napadan, prilično je čvrsto, ne klima se. Malo me živcira što dio naslona ima ovu kao karbon nijansu, volio bi da je sav jednostavan iz jednog oblika i nijanse kao što je tvornički ili ovaj gore sa linka koji sam okačio ali ostatak je iste bolje i gradure kao plastika u autu...ne smeta za ručnu i taman je visine
trebalo mi je oko 20 min za sve
https://imgur.com/a/8hTA0o7