Sve o AdBlue

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Gledao sam ovo kad je moj urea spremnik trebalo mijenjati...
Uglavnom; vrlo korisna hrpa informacija s kojom ne znam što bih.
Nisam elektro-struke, nemam kanal ni dizalicu i nemam neki rezervni spremnik kojeg bih "cut-open" i onda pokušavao popraviti...

No, stvarno je dobro objašnjen princip kako sustav radi i fotke su odlične.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
11 godina im je trebalo da priznaju problem, sramota.
Refundiraju samo ekipi koja je popravljala nakon 2021.... mislim razumijem, bankrotirali bi kada bi išli obeštetiti sve koje su shebali, radi se o milijunima vozila. Ali hrpa ljudi, pa tako i ovjde na forumu, je kurila tisuće eura da popravljaju njihove promašaje u tih sedam godina koje se neće nikada vratiti.

Al nekako me strah da nećemo nikada dočekati ovakvo priznanje za konstrukcijsku grešku zvanu Puretech... to je vjerovatno ipak preveliki problem za priznati, kamoli obeštetiti

gambler072

C5 enthusiast
Postoji rjesenje za probleme sa AdBlue na PSA vozilima. Momci iz GB su dokucili u cemu je, u vecini slucajeva, problem. Cak i ovo produzeno jamstvo nije neka sreca, jer 100% priznaju samo za vozila do 5 godina starosti, a nema nas puno takvih na forumu. Da ne lijepim linkove sa drugih foruma, ako nekome (nadam se da nece) zatreba, neka se javi u PP.

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Evo upravo sam sve pročitao na francuskom forumu, i super što smo i tom problemu stali na rep! Zanimljivo mi je i alternativno rješenje od "Stuart W", i "Trickiedickie" sa svojim lociranim originalnim senzorom! Oba su odlična, i poprilično jednostavna! Jedan nudi jednostavnu zamjenu originalnog ali dosta osjetljivog/problematičnog i skupog senzora, a drugi potencijalno bolji/pouzdaniji zamjenski senzor, koji se uz malo vremena i kreativnosti može prilično dobro složiti! Sve sam si kopirao i složio na komp, pa ako nedaj bože zatreba!

P.S- iskrenu sučut svim članovima foruma koje su današnji nesposobni mehaničari ( ovlašteni ili ne), "oženili" za pristojnu cifru izmjene kompletnog tanka!

Trenutni link za originalni senzor, i njegova lokacija!

https://www.alibaba.com/product-detail/10-YEARS-FACTORY-DIRECT-SALE-Urea_1600483969608.html

Prilozi

Na vrh