Pa što će se žalit na nešto što oni imaju? Puca im pimplek za druge, ispred njih sve blješti, oni sretni. Meni samo nije jasno kako ih nije sram vozit se s tim...
Ja sam imao xenon u maglenkama za halogen, svjetli ko Betlehem, al da ne smetam ljudima i da se ne sramotim, gasio bih kad bi išli auti u susret (ako sam ih već morao upalit). To mi je dojadilo, i počupao sam ih van...
A o tome dal smeta il ne smeta, nema se smisla natezat...jer protiv fizike se nemože. Reflektor ili projektor su prilagođeni svaki za poseban tip žarulje... niti jedna druga neće bacati isti snop, što se vidi iz testiranja... Isti halogeni reflektor, gore orginal, dole xenon kit.
I evo razlika samih žarulja. Halogena ima cilindrični izvor svjetlosti, koji je na 90% površine iste jačine, dok na rubovima naglo tamni.
Xenon je puno zaobljeniji, intenzitet se mijenja u slojevima, a najveći problem je što su najjače žarne točke na rubovima (male plave točkice) i tu je najveća razlika naspram halogena. Na mjestu di je obična halogenka tamna, tu xenon prži.
Xenon u halogenom reflektoru neće
nikad raditi kako spada.
Nego, pitaš kako to izgleda? Meni apsolutno jadno, reko sam. Da potkrijepim slikomi videom
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=-2dtqmd8Bx4[/ame]
Sjetim se one reklame, samo ne smrdi nego... blješti, blješti užasno blješti.
A za 200-300kn možeš ljepo uzet projektore namijenjene xenonima i imati far koji puno lijepše izgleda, a najbitnije, baca pravilan snop. Pošto C4 ima H7 kratka, u taj reflektor se bez bušenja, rezanja i neznam čega bez problema ubaci H1 Xenon projektor. Ima ih i sa BiXenon funkcijom, pa su i duga svjetla xenon.
Ako ti se neda ebavat sa projektorima, a želiš više svjetla ili manje žućkasto svjetlo, uzmi kvalitetne halogene žarulje namjenene tome tipa Philips Crystalvision... legalan si, ne smetaš, a bolje vidiš...
Možeš i kupit gotove farove sa ugrađenim lećama, to će ti bit oko 200injak eura
Imaš opcija, nadam se da nećeš odabrat najgoru