shmajser09
New member
Dobio sam kompletne xenonske farove, pa me sada zanima da li bih mogao zamijeniti na svojem C5 iz 2003. godine farove s tim xenonima?
što točno znači nivelacija? Kod mene kad idem uz brijeg (oštriji kraći brijeg) ili niz brijeg iza kojeg slijedi uz brijeg, kad se auto nagne, svjetla se skrate, jer tuku u drugi brijeg što je po meni i normalno, a kad stanem na brijegu (niz brijeg) te se spustim do dna i lagano izravnam auto ne primjetim da se svjetla pomiču, samo lijevo i desno jer je ta opcija uključena, a sve mi se čini da i nisu baš nešto posebno jaka iako sam zamjenio lampe sa:Ne. Trebaju ti peraci farova i automatska nivelacija na zadnjoj osovini.
Nivelacija je podešavanje, ako imaš fabričke xenone imaš i automatsku nivelaciju,tako je kod mene.što točno znači nivelacija?
Tako i treba,duga su za osvetljavanje puta,a kratka ti rade dobro i kod mene je tako. Ako ih digneš smetaće drugima vozačima,najsigurnije je da na tehničkom to provere.ne vidi da mota dok ne dođeš do krivine, a to može biti prebrzo), a sa dugim vidim i do mora
Ako buš prodaval javiFar je kompletan sa peracima i balastima. Mislim da se onda meni uopce ne isplati zafrkavati sa zamjenom farova. Mislio sam da su kompatibilni, ali eto sta je tu je
Ej mrčela pogledal sam link ali ono da traju puno dulje (auuuuu što ga lažu),kad bi kupovao žarulje ili balaste u servisu več bi premašio cijenu kompletnog auta što se tiče tržišne vrijednosti.Samo :cenzura::cenzura::cenzura::cenzura::cenzura:a može dati za žarulju 1800 kuna koja ne drži niti dvije godine,možda je xenon in ali ja sam totalno razočaran ,več sam tri put skidao branik radi tog sra...a.Pa kupi žarulje ,pa kupi balast ,pa kupi reley,pa balast pokvaren,pa nema komunikacije sa kompjuterom,pa se naplaćao kazno zbog neispravnosti auta( 700 kuna kazna),pa proradile xenonice pa opet crkle i već dva mjeseca se vozim sa jednim svijetlom.Totalno razočaranje u xenonima (mogao sam si za te novce kupiti xantiu koliko me do sad koštaju popravci),a nemrem niš drugo stavit osim tih zbog 12 pinskog balasta.Ak me bu prcalo vadim to sr...e van i stavljam obične(za to malo više svijetlosti nije vrijedno za:cenzura::cenzura::cenzura:ancije):thinking:karareristike xenon
Ja prvi put čujem da ima toliko problema oko xenona. Ja sam pre dve godine zamenio obadve sijalice D2r kao kod tebe ,platio 50 e i rade ,nemam nikakvih problema.Ako buš prodaval javi
Ej mrčela pogledal sam link ali ono da traju puno dulje (auuuuu što ga lažu),kad bi kupovao žarulje ili balaste u servisu več bi premašio cijenu kompletnog auta što se tiče tržišne vrijednosti.Samo :cenzura::cenzura::cenzura::cenzura::cenzura:a može dati za žarulju 1800 kuna koja ne drži niti dvije godine,možda je xenon in ali ja sam totalno razočaran ,več sam tri put skidao branik radi tog sra...a.Pa kupi žarulje ,pa kupi balast ,pa kupi reley,pa balast pokvaren,pa nema komunikacije sa kompjuterom,pa se naplaćao kazno zbog neispravnosti auta( 700 kuna kazna),pa proradile xenonice pa opet crkle i već dva mjeseca se vozim sa jednim svijetlom.Totalno razočaranje u xenonima (mogao sam si za te novce kupiti xantiu koliko me do sad koštaju popravci),a nemrem niš drugo stavit osim tih zbog 12 pinskog balasta.Ak me bu prcalo vadim to sr...e van i stavljam obične(za to malo više svijetlosti nije vrijedno za:cenzura::cenzura::cenzura:ancije):thinking:
Skupo će koštati te probe,a nije to samo staviti farove i nema problema.Ma nebi prodavao. Nekako me vuće da ih probam staviti pa da vidim kako je to. Ništa me ne košta
Ako je tako ,onda podesi svetla .Danas (jutros) lagana magla 7:00 sati, veliki prazan parking, vide se snopovi svjetala, a čini mi se da je desni snop malo niži od lijevog, zato mi se čini da su mi kratka malo prekratka, logično bi bilo da je desni višlji/duži jer on svijetli po rubu ceste a lijevi kraći da ne smeta vozačima iz suprotnog smjera. Zar ne?