Zvučnici u prednjim vratima

NightSTALKER93

Well-known member
Donator foruma
Za vikend se napokon radna akcija dogodila. Lijepo vrijeme, otišao do prijatelja i vani laganini uz muziku i čakulanje odradili zamjenu prednjih zvučnika i zvučnu izolaciju.

Zamijenjeni prednji zvučnici. Stari desni je bio u banani, ispostavilo se da je jedna žičica bila odvojena sa svog kontakta i zato nije bilo zvuka. Kad su tak tanke te žičice kaj vode na membranu...a vibracije i svoje su očito kulminirale tomu svemu.

Uglavnom, nisam konektore nabavljao, nego sa brzospojnicama-termobužirima odradio. Odrezali konektor, skinuli malo izolacije, to zagrijali sa farcekom, spojili, testirali i radi čisto.
Montaža zvučnika je bila ok, jedino kaj su se samo 2 rupe poklapale po postojećim rupama, pa smo 3. zabušili, al manje bitno.

Nalijepio tog Alubutyla po oba prednja vrata, iznutra na lim, izvana, simo tamo...i haubu. Skinuli izolaciju koja je, i zalijepili ispod toga na lim.
Samo sam malo stavio Armaflexa, debelo je djelovalo, pa ono. Nije savršeno, ali služi svrsi. Dalo bi se to još bolje, al za prvi put i učenje, i više nego zadovoljan.

Sve u svemu odličan dojam. Čistoća zvuka, nema vibracija, opći dojam u vožnji je da je mirnije i tiše. Baš top stvar i za preporuku svakome.

Jedino hint, ne preporučam raditi bez rukavica, ova folija Alubutyla je oštar u pm, zarezao sam se mali milijon puta...ili barem, treba stiskati, a ne 'gladiti' dok se lijepi.

Par slikica:

Nova roba

Novi Hifonics

Stari zvučnik - bila se odvojila žičica sa jednog pola, valjda od starosti i vibracija.

Odrađena i zvučna izolacija po limu.

Machi89bg

Member
jesi vratio fabricku izolaciju na haubu? Ja sam skinuo staru, ispod alubutil pa armaflex i onda povrh toga vratio staru izolaciju, zabice su normalno usle i kliknule, sve drzi kako treba.

NightSTALKER93

Well-known member
Donator foruma
Jesam. Tako je. To je ko onaj crni baršunasti tepih karton...izvadili, zalijepili, vratili. A vidiš, mogao bi još i tamo nagurat armaflexa, to ne bi bilo loše.
Ostalo mi je dosta materijala, mislim da ću i zadnja vrata odraditi, ali moram prvo zvučnike naručiti, da i njih nadogradim kad je već tak. Sad je postalo zanimljivo haha.
Je je, te žabice su ok, jer su 'normalne' tj. imaš opciju kao otvoriti ih i onda vratiti natrag. Nisu samo na klik i na silu, nego na mehanizam, nezz kak da bolje objasnim riječima.

Na vrh