Već godinu dana posedujem C5 2.0HDI 100kW 2012 godište, manuelni mjenjač. Na satu ima 165000km, nisam siguran da li je originalna kilometraža, po svemu sudeći da nije.
Automobil proizvodi čudan zvuk u rasponu brzine od 70 km/h pa do nekih 80 km/h. Liči na neki rezonantni zvuk iz diferencijala ili mjenjača.
Zvuk se javi kada se da gas, nezavisno od brzine 4 ili 5 ta. Kad nema vuče nema ni zvuka.
Èitao sam na stranim forumima i našao isti slučaj, auto sa relativno malo kilometara. Èovjek kaže da su mu rekli da je to normalan zvuk mjenjača i da se ne može popraviti.
Ali ovo je poprilično iritirajuće.
Ima li iko sličan problem.
Ili ideju šta raditi.
Ja BiH išao čak do toga da zamjenik kompletan mjenjač ako bi to riješiti problem.
Ako bude Zainteresovanih sa diskusiju mogu objaviti i neke snimke zvuka.
Izvinjavam se na dugom postu.
Automobil proizvodi čudan zvuk u rasponu brzine od 70 km/h pa do nekih 80 km/h. Liči na neki rezonantni zvuk iz diferencijala ili mjenjača.
Zvuk se javi kada se da gas, nezavisno od brzine 4 ili 5 ta. Kad nema vuče nema ni zvuka.
Èitao sam na stranim forumima i našao isti slučaj, auto sa relativno malo kilometara. Èovjek kaže da su mu rekli da je to normalan zvuk mjenjača i da se ne može popraviti.
Ali ovo je poprilično iritirajuće.
Ima li iko sličan problem.
Ili ideju šta raditi.
Ja BiH išao čak do toga da zamjenik kompletan mjenjač ako bi to riješiti problem.
Ako bude Zainteresovanih sa diskusiju mogu objaviti i neke snimke zvuka.
Izvinjavam se na dugom postu.