Zvuk slican sireni C3

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Hmmm... znači nešto nakon mjenjača, opterećeno masom. To bi trebalo eliminirati poluosovine. Opet se vraćamo na ležaj ili gumu. Ne vidim što bi drugo moglo biti.

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
I dalje mislim da je povezano oko filtera za vazduh. Pošto se dešava pri većim brzinama, moguce da vazduh izlazi negde i stvara taj zvuk

Rajkan

Member
Hmmm... znači nešto nakon mjenjača, opterećeno masom. To bi trebalo eliminirati poluosovine. Opet se vraćamo na ležaj ili gumu. Ne vidim što bi drugo moglo biti.
Ležajevi novi...Gume su stavljene jesenas ,a veliki servis je radjen pre mesec dana... nemoguće da gume posle velikog servisa mogu da počnu da se tako čuju...
I dalje mislim da je povezano oko filtera za vazduh. Pošto se dešava pri većim brzinama, moguce da vazduh izlazi negde i stvara taj zvuk
Kako ,pa nije filter vazduha dirao kad je radio veliki servis!? Meni deluje sve okej... Da li vam nesto pada na pamet oko toga velikog servisa sto je radjen,da li je tu nesto mogao da poremeti prilikom montaže delova pa da nastane taj zvuk??
Sta moze gumi da se desi da posle velikog servisa i njegove test voznje počne da emituje taj zvuk poput prigušene sirene??

Posljednje uređivanje:

szahtila

Well-known member
Ležajevi novi...Gume su stavljene jesenas ,a veliki servis je radjen pre mesec dana... nemoguće da gume posle velikog servisa mogu da počnu da se tako čuju...

Kako ,pa nije filter vazduha dirao kad je radio veliki servis!? Meni deluje sve okej... Da li vam nesto pada na pamet oko toga velikog servisa sto je radjen,da li je tu nesto mogao da poremeti prilikom montaže delova pa da nastane taj zvuk??

Sta moze gumi da se desi da posle velikog servisa i njegove test voznje počne da emituje taj zvuk poput prigušene sirene??
Može da se "ubode" koji čaval ili vijak za lim, slučajnosti se događaju

Rajkan

Member
Gume danas zamenjene i i dalje ostaje zvuk...Citam svasta,i naletim da moze biti lezaj poluosovine!? Ja sam zamenio oba prednja lezaja tocka,zvuk i dalje prisutan...Dje se nalaze onda ti ležajevi poluosovine??
Palo mi je cak na pamet kad je majstor radio veliki servis posle cega je nastao taj zvuk,da nije slučajno kad je odizao motor da dodje do vodene pumpe itd umesto na karter ulja,motor naslonio na poluosovinu pa oštetio taj lezaj ili iskrivio poluosovinu!????

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Da je iskrivio poluosovinu, znao bi u voznji. Imao bi vibracije sigurno. Pretpostavljao sam da problem može biti do poluosovine, to je jedino sto ostaje po meni. Ja moj teram sledeće nedelje, u nadi da je samo poluosovina :D

Na vrh