Čudan problem pomoć drugari.....

Grga Tuzla

New member
Veče drugovi imam problem sa vozilom Peugeot tepe Platforma Berlinga 1.6 hdi 84 kw isti su motori i ostalo.
Vozilo uvezeno prije par mjeseci,problem se manifestuje prilikom pustanja gasa ima odredeni luft ili neki trzajc koji smo primjetili da na zagrijanom
vozilo vise osjeti.Zamjenili smo prvo sve nosače nije doslo do promjene onda smo zamenili Lamelu misleci da je luft u srcu lamele ispostavilo se da nije ni to
Ugasimo sotwerski Dpf I Egr i mehanicki uklonimo greske nema nikakve dizne su pregledani na stroju u parametru su.Pregledamo komplet trap zamjenimo
selene,lezajeve amortizera i sve sto je izgledalo lose problem isti postoji.Vidim kod vas na forumu obajvu sa slicnim problemom nadam se da je neko rijesio problem
u ovlastenom Pavicu Citroenu kazu da su imali par modela i nisu uspjeli rijesiti.Hvala vam

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
E jbga… još par djelova i imaš novi auto.
Ako nije opcija zamjeniti ga, onda bi pogledao još sustav dovoda goriva prije dizni.
Paralelno bi ga natrpao sa dobrim gorivo, aditivom i otpeljao na mapiranje na valjcima.
Ne mora nužno biti uz veliko dizanje snage, al da netko tko zna prođe mapu kroz sve režime…

Grga Tuzla

New member
E jbga… još par djelova i imaš novi auto.
Ako nije opcija zamjeniti ga, onda bi pogledao još sustav dovoda goriva prije dizni.
Paralelno bi ga natrpao sa dobrim gorivo, aditivom i otpeljao na mapiranje na valjcima.
Ne mora nužno biti uz veliko dizanje snage, al da netko tko zna prođe mapu kroz sve režime…
Ostala je opcija prodaje,dosta stvari smo radili sami bavimo se slicnim zanimanjem mehanika autobusa,tako da i automobile radimo pa je cijena ruku nije plaćena samo djelovi sa popustom inače ne bih to ni mjenjao sve .Do sada
sam vozio Bmw pa nisam puno ima iskustva sa Francuzima mnogo sam uporan,pa sam se javio da vidim jel neko imao slican problem.Ostala mi je Mapa koje je sad rađena gašenjem dpf i egr,razmišljao sam i o optimum Chip možda izravna lagove.Mada je i onako previse truda uloženo u samo vozilo koje je kupljeno samo za potrebe većeg prostora i male kubikaže jer je u pitanju gradska vožnja.Vidim da i drugi imaju te probleme
Letva volana?
Na samoj letvi se osjeti lupkanje preko makadama s tim da sam krajnice stavio nove.Kako bi letva uticala na sam luft ili lupanje kod oduziumanja gasa*? evo i slika modela vozila 1.6 84kw
IMG_20240423_215911.jpg

Posljednje uređivanje:

Cutac

Prèkaroš
Kako bi letva uticala na sam luft ili lupanje kod oduziumanja gasa*?
Čudni su putevi gospodnji.

Za lupkanje ne treba veliki hod, svaki pomak kotača utječe i na letvu, pa možda može lupkati.

Ako imaš lupkanje u letvi, promijeni španer. Ovo je za Berlingo 1.6 hdi, treća generacija. Mislim da se steže na cca. 10-ak Nm.
1736684100426.png

Cutac

Prèkaroš
Ako stojiš ispod auta, staneš iza letve (cca. rpostor firewalla) i španer će gledati u tebe.
Imbus 17, ako me pamćenje služi.

Grga Tuzla

New member
Našao sam na samoj letvi to bude
Nikako ne mogu da shvatim da ovako neki bezvezni kvar,ne može da se nađe šta je čak i na engleskim forumima niko nije našao riješenje.

Na vrh