Zakon kaze,ili original,ili nista,da bi izbacilo mogucnost koristenja jako losih xenon zarulja u losim farovima.
E i tu dolazi moj prethodni post
Ne brini jel legalno ili nije. Ako ne smeta drugima, a ti bolje vidiš i ne "ugrožavaš" auto, stavljaj
To jel legalno ili nije je bitno, ali ako već ideš petljati po autu, najčešće nije atestirano i legalnost se gubi.
Zato treba učiniti da je auto funkcionalan, manje bitno jel zadovoljava zakon.
Tako i auto nivelacija, ako već stavljaš to radi rasvjete, a ne seljo tuninga, očekuje se da ćeš provjeriti sve i staviti ako je bolje od tvorničke opcije.
Kažem, ja uvijek kada vozim provjerim visinu snopa. Bilo dok sam parkiran pa znam di trebaju bacati(označio na zidu
) ili kada pokupim nekoga pa spuštam po pravilu ako ne nađem zid.
E, meni ne bi bio problem staviti xenon jer je disipacija svjetla IDENTIÈNA kao sa halogenima, dakle ne blješti(isprobano uz pomoć drugog vozača) + što pazim na visinu snopa.
E sad je drugi par čarapa što bih ja bio u prekršaju, makar i ovako imam ekstra jake halogene žarulje(kad ih usporedim sa nekima generic, ove blješte jače u odnosu na njih nego xenon u odnosu na te koje imam).
Ta auto nivelacija je bitna jer ljudi zaborave, ali ako netko pazi, ne možeš reći da je njegov xenon nepropisan.
Jedini uvijet jest da kratka svjetla i maglenke ne zasljepljuju. Dok god zadovoljavaju to, možeš staviti što hoćeš u njih.
Mene su učili da se sve može kad se hoće
Jedno je ubost LED DRL sa eBaya, drugo je staviti Xenone tamo gdje im nije mjesto (u halogeni far).
Ne razumijem.
Tvoj auto je došao sa halogenim dnevnima? LED-icama tu nije mjesto.
Volvo S60(ja mislim) dolazio je sa xenonom u reflektorima, želiš reći da je vlasnik trebao izvaditi xenon i staviti halogene?
Nečemu nije mjesto u nečemu kada radi performansi ne odgovara. A sad jel po cesti idu Alfe 145 sa xenonima bez projektora i osvjetljavaju bandere? Idu. Jel je po cesti išao c4 sa xenonima u reflektorima i svijetlio isto kao sa halogenima? Išao je.
Zašto ti ne bi stavio sebi xenon? Imaš automatsku nivelaciju i ako imaš glare cap sa slijepim vrhom, stavi xenon, nikome neće smetati.
Možemo probati ako hoćeš.