ZlatkoC4
Well-known member
Dobro jutro jesi ti proućioTo ću sutra, ne mogu u kasne sate to proučavati
Ja znam da ništa nezna i da je najbolje drži se onoga što imaš :grin:
A sad valja nešto i raditi, gdje su oni čvarci
Dobro jutro jesi ti proućioTo ću sutra, ne mogu u kasne sate to proučavati
U zrakoplovstvu je ili po papiru kako je preporučeno ili ugrožavaš sigurnost što uglavnom rezultira gubitkom licence (pilotske, kontrolorske, inženjerske itd.)Mene su učili da se sve može kad se hoće
Bojim se da sad nisam shvatio ovo pitanje. Dakle moj model je dolazio sa halogenim DRL (HP24W žarulja). Postoji mogućnost da umjesto te žarulje (koja je poprilično skupa) staviš LED žarulju sa G4 ulazom, što sam ja i napravio. LED G4 12V od 5W (iako mislim da je moja čak i 7W ali nisam 100% siguran) 6000K. No glavna svjetla su halogena. Nudili su mi nedavno kad mi je kratko svjetlo vrisnulo nekakve žarulje u kombinaciji sa plinom (wannabe Xenone) koje samo ubodeš u far, jer imaju isto H7 grlo, ali sam odbio. Presumnjivo je to meni s plinom.. Uzeo na kraju CoolBlue Intense i miran.Ne razumijem.
Tvoj auto je došao sa halogenim dnevnima? LED-icama tu nije mjesto.
Volvo S60(ja mislim) dolazio je sa xenonom u reflektorima, želiš reći da je vlasnik trebao izvaditi xenon i staviti halogene?
Zato što mi je to tržište previše nepoznato. Kad netko kaže Xenon, moja je pomisao na svjetla koja izgledaju kao lampe od projektora. Imaju onu leću, zaobljenu. I onda kad netko kaže da će mi prodat Xenon žarulju, normalno da ga blijedo gledam. Još kad mi kaže da mogu Xenon samo ubost u far koji trenutno imam a koji nigdje to ne spominje onda sam sumnjičav. Ne razumijem se previše u to pa onda niti ne petljam.Zašto ti ne bi stavio sebi xenon? Imaš automatsku nivelaciju i ako imaš glare cap sa slijepim vrhom, stavi xenon, nikome neće smetati.
Možemo probati ako hoćeš.
Joj, samo mi nemoj zrakoplovstvo spominjat ... LOLU zrakoplovstvu je ili po papiru kako je preporučeno ili ugrožavaš sigurnost što uglavnom rezultira gubitkom licence (pilotske, kontrolorske, inženjerske itd.)
Zamisli Airbus u LED izdanju, od navigacijskih svjetala, anticollision rasvjete do taxi svjetala.Joj, samo mi nemoj zrakoplovstvo spominjat ...
Xenon zarulja kvalitetna d1s ili d2s kosta max 1000kn. I crkne jednom mozda u 5 godina. Imas kvalitetnih zamjenskih za 400kn. Ne vjerujem da je netko stavio halogene farove jer mu je jeftinije kad jedan halogeni far kosta cca 600 eura.Koliko čudan model imam, ne bi se šokirao da je auto imao Xenone il tak nešto ali kad su krepali, liku bilo jeftinije ubost halogene farove pa je to i napravio. Sad već polako postajem uvjeren da imam muzejski primjerak.
Aj pogodiDobro jutro jesi ti proućio
E u to se ne bih štel mešati. Ja se držim svog klasičnog strojarstva :whistling:U zrakoplovstvu je
Osram NB Laser? One su samo punjene xenon-om(što je plin, točnije bi bilo nazivati žarulje HID-ovima, jer su to high intensity discharge žarulje punjene xenonom )Nudili su mi nedavno kad mi je kratko svjetlo vrisnulo nekakve žarulje u kombinaciji sa plinom (wannabe Xenone) koje samo ubodeš u far, jer imaju isto H7 grlo, ali sam odbio.
Samo plin kojim je žarulja punjena :angel:Kad netko kaže Xenon
I onda kad netko kaže da će mi prodat Xenon žarulju, normalno da ga blijedo gledam.
Loše sam organizirao citate, ali opet , xenon je samo plin kojim je žarulja punjena.Još kad mi kaže da mogu Xenon samo ubost u far koji trenutno imam a koji nigdje to ne spominje onda sam sumnjičav. Ne razumijem se previše u to pa onda niti ne petljam.
Eto, imaš i pranje, samo ostaje pitanje kakav ti je glare cap.Automatska nivelacija šljaka,
E, dok se tvoji xenoni zalaufaju, on prođe :whistling:A xenon u običan far na nekim autima ajde ok, ali na većini baš smeta kad ti dođe ususret, takvima redovno upalim duge xenone (prave) pa nek se slikaju, ja vidim i kroz njih
Na ove si mislil ?Erfolg LED
Samo poveži moje prezime sa hrvatskim zrakoplovstvom ... ako ne uspiješ, ne znam što su vas onda učili (odnosno, onda je jasno zašto smo tu gdje jesmo, i po mnogim drugim stvarima kao država) ... :grin:Onda se bojim da nisam shvatio.
Spasio si se(humor, bez uvrede)
kakvi aftermarket xenoni bez leća i slične seljačije
BiXenon, ako su kratka već upaljena nema nikakvog "laufanja"E, dok se tvoji xenoni zalaufaju, on prođe