Alati, auto kozmetika, dijelovi - popusti i akcije..

nero81

Active member
Donator foruma
Jednoj frendici su novi c4 izgrebali kljucem po vratima. Vidim da postoje kao nekakvi flomasteri u boji karoserije koji to navodno mogu popraviti. Probao netko? Koji je najjednostavniji nacin za takve popravke? I najjeftiniji

Cutac

Prèkaroš
Jesu ostetili bazu?
Najbolji nacin je da okrenete laktove onomu tko je to napravio i uzmete od njega 1000 kuna po ogrebanom elementu :angel:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ništa od flomastera.. trebalo bi raditi preciznu ispunu pa poliranje. Ali cijena takvog kvalitetnog posla je skoro u razini lakiranja

diegos

Well-known member
Ako nije duboko, mozda bi poliranje pomoglo. Ili pronaci takvu boju, ovlasteni bi trebali imat, pa probat s tim zakrpat...

gambler072

C5 enthusiast
Profi lakirer ti je jedino sto ce pomoci da se ne vidi ostecenje, i to onaj koji mixa svoju boju i uporedjuje ja trenutnom na autu, a ne onaj koji se vodi sifrom boje koja je navedena u papirima od auta. Sve ostalo su jeftina krpljenja koja daju rezultate ispod ocekivanih. Kod nas je cijena kod jednog takvog velemajstora 75€ po dijelu auta.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Aku. bušilice su tema :D
Sad je za tjedan dana u Lidlu njihova za 350kn, 25nM i Li baterija 16v. Ima šta bolje ili da nju pričekam?

toma

Active member
Aku. bušilice su tema
Sad je za tjedan dana u Lidlu njihova za 350kn, 25nM i Li baterija 16v. Ima šta bolje ili da nju pričekam?
ja koga sam god pitao za taj njihov alat kažu da su zadovoljni. i ja isto o tome razmišljam iako imam :D

Milosh

Test
Ne znam kakva je ta njihova ali po meni je generalno bolje uzimati ove male novijeg dizajna, sa malim baterijama.

Ja sebi prije god. dana uzeo Bosch profi, sa mekim koferom, dva seta burgija i jedan bitova, sa dvije baterije i tri godine garancije.

Platio je 240 KM na akciji. Baš je super, mala i zgodna, jača od mnogih većih (20 Nm).

Odlična stvar kod tih manjih je što su im baterije manje i jednostavnije. U toj bateriji se nalaze samo tri li-on 18650 ćelije. Kad eventualno jednog dana odu, rastavim je i za 40-ak KM uzmem tri nove takve ćelije, duplo većeg kapaciteta.

Kod tih jeftinih bušilica klasičnog dizajna, najnekvalitetniji dio je baterija koja ti u pravilu izdrži par godina. A u takvoj bateriji je tako puno ćelija da ti zamjena ćelija ili kupovina nove baterija izađe više nego nova bušilica.

http://www.bosch-professional.com/za/en/cordless-drilldriver-gsr-1080-2-li-131412-06019e20k0.html

Cutac

Prèkaroš
Takvu i ja imam već par godina i svašta je prošla, a nema problema.
Kad se usporedi recimo sa Makitom, vidi se razlika definitivno, ali je i 1000 kuna skuplja.

mengela

Well-known member
Donator foruma
Ja samo Makiti vjerujem! Imam ju 11 godina, 1600kn ju platio mjenjao jedanput motor / 100kn jedino sto ju baterije polako izdaju al u posljednje vrijeme namam kad ni sarafat, pripunim malo prije i izdrzi! Opet cu makitu akobogda!

markan1000

Well-known member
takvu ili sličnu i ja imam, nekih dvije godine, poslužila je za svašta, od laganijih bušenja, klasičnog šarafljenja do tiplanja fasade. prezadovoljan, za povremenu upotrebu ne treba ništa više. baterija jiš uvijek ne pokazuje znakove umora

Milosh

Test
Ja samo Makiti vjerujem! Imam ju 11 godina, 1600kn ju platio mjenjao jedanput motor / 100kn jedino sto ju baterije polako izdaju al u posljednje vrijeme namam kad ni sarafat, pripunim malo prije i izdrzi! Opet cu makitu akobogda!
Makita pa onda Bosch Profi i DeWalt.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
U biti sam krivo krenuo u potragu, treba mi aku. odvijač, ovaj Lidlov mi je preglomazan. Vidim da imaju manje, al neda mi se čekati, a imati će i dosta posla, pa je pala odluka na Bosch GSR120.
Cijena je OK, mogao bi potrajati, dvije bat. u paketu...

Milosh

Test
Ne znam šta misliš pod tim da ti treba aku odvijač, ovo što si linkao ti je bušilica/odvijač, kao i većina ostalih (nije baš samo odvijač).

To je apsolutno isto ono što ja imam, samo su promijenili ime, ali sve je apsolutno isto. Odlična je, vidjećeš, a i ta cijena je super. Ja sam je platio oko 400 kn manje nego u drugim radnjama, ali i dalje sam je platio više od ove cijene.

Ovo ti je baš odvijač:

http://www.bosch-professional.com/gh/en/cordless-impact-wrench-gds-18-v-ec-250-225590-06019d8120.html

mengela

Well-known member
Donator foruma
Ivane ovaj za koji si se odlucio je dobar, moja jedina zamjerka na ovakve modele je sto ne mogu "stajat" sami! Radim na poslu s vakvim moras ga leci kad ga odlozis iz ruke da bi nesto dohvatio il sl dok npr ovaj model sto je milosh linkao stoji na bateriji kao i vecina odvijaca! Al na takve stvari se naviknes..

Cutac

Prèkaroš
E, sad sam se sjetio, imam kompresor pa moram nabaviti odvijac, pistolj za lak i pijesak. Koliko te stvari kostaju?

Na vrh