Amaterski limarski kutak: popravci laka, plastike, stakla

Dalibor

Dado Tornado
Re: Amaterski limarski kutak: popravci laka, plastike, stakla...

ako se ne varam da si iz novog zagreba, ima u buzinu lakirnica i limarija "dampini" i u otoku (sloboština) na kraju/početku ulice "nežićeva" (ona jednosmjerna koja ide od dugava kroz sloboštinu i izlazi na većeslava holjevca).
ali nemam baš iskustva ni sa jednim... osim što je jednom, prije 20 godina, onaj u nežićevoj isporučio iznutra prašnjav auto...

Sale

cfh
Uredništvo foruma

hvala! baš gledam 'Dampinijeve' radove i izgledaju mi odlično. za ove druge ne znaš kako se zovu?

prije 20 godina, onaj u nežićevoj isporučio iznutra prašnjav auto.
to će ga pratiti još idućih 20 godina. ;)

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma

Foliju preko krova rastegni. :) Po mogućnosti mat crnu. :D Jeftino i seksi. :)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma

Glossy... kakva mat :D Pa će izgledat ko da ima panoramski krov gore heheh

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma

Glossy... kakva mat :D Pa će izgledat ko da ima panoramski krov gore heheh
:)
Imam jednog Scenica tu pred kućom, bijeli, s tom crnom glossy folijom. Dugo dugo sam vjerovao da ima panoramski. :D

folija košta 100 kn manje od lakiranja :hm:
barem su mi tako rekli oni što rade s folijama, kada sam pitao jedom za foliranje hube
:disgusted: pojma nisam imao.

AX-ja

èudo jedno

imas na ebayu i smece folije i kvalitetne.

ja sam za 100dolara kupio 15m x 152cm jako kvalitetne.
tako da tko trazi taj i nadje.

hacti

made in france

evo moram se i ja javiti nakon pravog "doktorata" vezano za popravak svog auta... nakon obilaska nasih navikanih limara i lakirera koji poprave auto i sjaji se nekoliko mjeseci, a nakon toga naglo izbljedi lak.....da se vratim na pocetak price...nakon navlacenja (oko nagodbe) sa osiguravajucom "kucom" EUROHERC dobio novce i nepunih mjesec dana obilazenja nasih limara-lakirera odustao sam, jer traze suho zlato za popravak.... te se odlucio za majstor gruju iz backe palanke (nakon sto sam vidio nekoliko njegovih "doktorata" i cuo koliko je naplatio posao)....uglavnom ostavio auto na dva dana ..covjek je napravio i ono sto nije bilo dogovoreno za istu cijenu! uglavnom, odusevljen sa odradjenim poslom!jedina moja greska sto se nisam odmah odlucio za lakiranje cijelog auta! majstor za svaku preporuku!!!!!

Posljednje uređivanje:

Maky355

New member

Na mom Saxu ovdje gdje je označeno otpao cijeli komad laka, čini mi se do golog lima, sad se hvata hrđa. Mogu li to sam kod kuće srediti ili treba majstoru? Nije trulo još, samo se hvata hrđa. Kupiti farbe i obojati u nekoliko slojeva ili što?

Peski1986

New member

Nema veze s prijašnjim postom tak da Maky sorry na tome, a nisam htel bzvz otvarati novu temu samo zbog toga.
Da li neko zna kakva je to regularna crna metalik boja na novim citrićima? pošto skoro svi novi modeli imaju zasebno tu boju... el ona kvalitetnija više ili manje od ostalih metalik boja?

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma

Snađi se druže: u iščekivanju isporuke gume, radovi se ne zaustavljaju. :cool:

AX-ja

èudo jedno
Lijepljenje tapecirunga

znaci s cime je najbolje to zalijepiti.
problem je jer je to na samom rubu i prilicno je nategnuto.
jel ima ko da je nesto slicno radio?
eksperimentirao sam sa svacim na "nebu",ali za ovo nemam ideje.

je ima neka tema za sitna pitanja ili je to najbolje ovako u caffe?

ZlatkoC4

Well-known member
Re: tapecirung

Ja sam neke stvari prije si ljepio sa metaprenom, s tim da su suhe i čiste obadvje strane, namažem ljepilo na obe strane znači na materijal i tamo gdje ču zaljepiti, zatim odmah stisneš jednu na drugu i odmah ih odljepiš sačekaš cca 2-3 minute i onda ponovno spojiš strane, to bih moralo držati dobro, bar je meni. ne na vratima ali nešto sl. u one dvje tri minute čekanja ljepilo počne sušiti matirati onda je dobro.

Nadam se da sam ti bar malo pomogao.

AX-ja

èudo jedno

ma imam ja slicno ljepilo.
al tu mi se ne eksp. jer je na samom rubu i ako tapecirung ne ulovi,vidjet ce se prilicno grbavo od ostatka ljepila,ako shvacas.
to je ful nategnuto,na slici se bas ne vidi,da je koza duza,nebi bilo frke,al ovako je.

na kraju cu isprobat tako ako nis,al mozda ima tko kakvu pametnu za reci

ZlatkoC4

Well-known member

svakako razmotri još mogučnosti. Ovaj sistem ljepljenja sa čekanjem se radi i u industriji jer kod takvog postupka ljepljena površina ostaje čvrsto jedna na drugoj, a uvjek je teško namazati ljepilo da ne viri negdje van, ali treba se dati truda.:palac-gore:

Dalibor

Dado Tornado

pokušaj s ovim, samo nemoj da ti dođe na prste
(ili bilo kojim drugim dvokomponentnim epoxijem, samo da nije striktno za jedan materijal, i da nije posebno naznačeno da nije za neke polyuretane i plastike)

ima ga u dučanu s ljepilima, cijena bi mogla biti oko 60 kn

fullcool

New member

Metapren ili slična ljepila su dobra jer su elastična nakon sušenja, kistom/četkicom se može fino naniijeti tanki sloj na obe površine i krep trakom ili kvačicama za veš učvrstiti sve do sušenja.

Na vrh