mislim da bi se trebala palit zajedno prednja i straznja svjetlaPozdrav!
Jel mi može netko reći da li postoji mogućnost da u servisu slože kad upalim auto, da se sa dnevnim (prednjim) automatski upale i stražnja svjetla?
Johnny, what d' fuck?? pa tako rade svijetla na mom i jos 5milijuna autiju na svijetu sa aut. paljenjem svjetla.Nije dozvoljeno po homologaciji.
ZOSCP:Kakva je HR zakonska regulativa jel može po danu (po zimskom računanju vremena) samo prednja dnevna svjetla bez zadnjih pozicija.
:thinking:
heheh, odgovor je u potpunosti jasan.ZOSCP:
1) Na vozilu u prometu na cesti noću i u slučaju smanjene vidljivosti moraju biti upaljena svjetla i to:
1. na motornom vozilu, osim mopeda i motocikla bez bočne prikolice, najmanje dva bijela ili žuta svjetla na prednjoj strani i paran broj crvenih svjetala na stražnjoj strani,
Ovaj najzadnji C4 (Nizozemac) (iz garaže)Za koji auto ti to treba sloziti?
ne gledam garazu kad pisem s moba, provjerim pa napisem tu..Ovaj najzadnji C4 (Nizozemac) (iz garaže)
To mi je jasno, a da li za normalnih uvjeta po danu (zimsko vrijeme) moraju biti i zadnje (crvene) pozicije ili je dovoljno samo prednja dnevna svijetla.ZOSCP:
1) Na vozilu u prometu na cesti noću i u slučaju smanjene vidljivosti moraju biti upaljena svjetla i to:
1. na motornom vozilu, osim mopeda i motocikla bez bočne prikolice, najmanje dva bijela ili žuta svjetla na prednjoj strani i paran broj crvenih svjetala na stražnjoj strani,
Sad si i mene zainteresiral. Jer ovo kaj je beli vuk postal stoji, al je prilično nedefinirano kaj se tiče "dnevnih svetala". Tak da otiđeš na stranice MUP-a, preciznije ovde, i tam piše ovo:To mi je jasno, a da li za normalnih uvjeta po danu (zimsko vrijeme) moraju biti i zadnje (crvene) pozicije ili je dovoljno samo prednja dnevna svijetla.
Jer na C4 dnevna su samo prednja dva bijela svijetla (P21W žarulja) bez zadnjih pozicija.
E pa jel to dovoljno da zadovolji naš MUP?:whistling:
Kojem pravilniku? Imaš link?Dnevna svjetla su samo prednja obavezna,to i piše u pravilniku
Je, sam nema (novog) auta di moreš palit oborena bez pozicije.onaj koji ih nema pali oboreno
I na tvom bi se trebala moći upaliti kratka bez pozicija, osim u slučaju da ti je netko kemijao ili s elektornikom ili s prekidačem.Je, sam nema (novog) auta di moreš palit oborena bez pozicije.