Phantom
Drajver
a Geely group nema dpf?modernog dizela francuskog porijekla..
a Geely group nema dpf?modernog dizela francuskog porijekla..
Ma i sa modernim benzincima je tako. GPF, katalizator, ...Jos jedna u nizu cari posjedovanja modernog dizela...
To stoji, ali nismo daleko od toga da i na benzince nabacaju sto čuda i gluposti da smanje zagađivanje.Ali ipak dizel muci vecu muku sa ekologijom.
Ne znam iskustva sa Geely-em, ali znam da mnogi drugi imaju daleko manje problema sa dpf-om od francuza. Što je najgore, francuzi znaju napraviti odlične dizel motore a ne znaju napraviti sporedne stvari oko motora.a Geely group nema dpf?
Eh, a na forum.hr-u sam na nekoliko tema pročitao da su francuzi puno bolji od njemaca po pitanju DPF-a.znam da mnogi drugi imaju daleko manje problema sa dpf-om od francuza
To tvrde vlasnici francuza. Ja ne čitam tvrdnje vlasnika već izjave temeljim na broju slučajeva sa tim problemima koje sam vidio na forumima, a definitivno ih najviše ima na franc. forumima. Nisu ni ostali imuni na to, ali razlika u učestalosti je znatna. Pored toga, ko se dovoljno razumije zna da je način na koji francuzi prave te stvari jednostavno predodređen za probleme. Npr, dobar broj proizvođača uopšte ne koristi aditiv za dpf, češće rade regeneracije i bez velikih obrtaja i opterećenja, pa se samim time rijeđe dešava da se dpf toliko zablokira da se ne može očistiti. Evo još jedan primjer, rođak mi priča da je nedavno uživo gledao problem sa ad-blue tankom na novom C3. Tank nije klasični tank od plastike već je napravljen kao plastična vrećica koja se naravno smanjuje kako se aditiv troši. Kaže da je nema šanse ponovo napuniti ako se potpuno isprazni, već se mora zamijeniti. Vlasnik sada (nakon kupovine novog tanka - vrećice) dopunjuje prije nego se potpuno isprazni, tako se valjda može dopunjavati. Još jedan primjer francuskog rješenja koje pravi probleme.Eh, a na forum.hr-u sam na nekoliko tema pročitao da su francuzi puno bolji od njemaca po pitanju DPF-a.
Ali, adblue i JEST urea......
I da adblue nije u vrećici nego je spremnik ko tekućina za stakla,urea tekućina je u vrećici na starijim fap filterima i bolju šljaku odrađuje od adblue-a mogu ti reć ....